22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ μέσω δικηγόρου από τον ΟΣΥΠΑ στο Υπουργείο Μεταφορών

Επιστολή προς το Υπουργρείο Μεταφορών στέλνει σήμερα μέσω του Νομικού του Συμβούλου ο ΟΣΥΠΑ.

Στην επιστολή η οποία απευθύνεται στον Γενικό Διευθυντή και έχει κοινοπόιηση την Υπουργό μεταφέρεται η άποψη της εταιρείας η οποία αναφέρει ότι η εξέταση και επίλυση της διαφοράς μεταξύ των δύο μερών από ανεξάρτητη επιτροπή και/ή διαιτησία είναι η μόνη γρήγορη και αποτελεσματική λύση πριν από την δικαστική οδό.

Η άρνηση του Υπουργείου, προσθέτει, για παραπομπή σε διαιτησία ισοδυναμεί με άρνηση εξεύρεσης άμεσης, σωστής και δίκαιης λύσης και άρνηση προς τον ΟΣΥΠΑ παροχής του δικαιώματος δίκαιης δίκης. Ο ΟΣΥΠΑ δεν έχει τίποτε απολύτως να φοβηθεί από οποιοδήποτε ανεξάρτητο κριτή και είναι έτοιμος να προσέλθει ενώπιον οποιασδήποτε μορφής επιτροπής και/ή διαιτησίας με καθαρά χέρια και πλήρη διαφάνεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τονίζουμε τέλος, αναφέρει η ΟΣΥΠΑ, ότι η άρνηση του Υπουργείου να συνεχίσει τη κυβερνητική του συνεισφορά προς τον ΟΣΥΠΑ είναι δεδομένο ότι θα επιφέρει ανεπανόρθωτες οικονομικές συνέπειες στον ΟΣΥΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς:

Έντιμο Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

κύριο Σταύρο Μιχαήλ

Κοινοποίηση:

Έντιμη Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων

κυρία Βασιλική Αναστασιάδη

Έντιμε κύριε Γενικέ,

Θέμα: Εκκρεμότητες μεταξύ Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (Ο.ΣΥ.ΠΑ.) ΛΤΔ και Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, βάσει της Σύμβασης Παραχώρησης Δημόσιας Υπηρεσίας Εσωτερικών Οδικών Επιβατικών Μεταφορών σε Τακτικές Γραμμές στην Γεωγραφική Περιοχή Πάφου όπως έχει υπογραφτεί στις 21/12/2009:

Ενεργούμε εκ μέρους των πελατών μας κ.κ. Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου (Ο.ΣΥ.ΠΑ.) ΛΤΔ.

Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, στο εξής «το Υπουργείο», στην οποία παρευρέθηκαν εκ μέρους του Υπουργείου ο Γενικός Διευθυντής αυτού καθώς και υπάλληλοι του Υπουργείου στην παρουσία και δικηγόρου από τη νομική υπηρεσία του κράτους, και εκ μέρους του ΟΣΥΠΑ οι δικηγόροι αυτού καθώς και εκπρόσωποι από τον ΟΣΥΠΑ, αναφέρουμε τα ακόλουθα:

  1. Στην συνάντηση επαναλάβαμε την εισήγησή της πλευράς μας για σύσταση ανεξάρτητης και αντικειμενικής επιτροπής και/ή διαιτησίας οποιασδήποτε μορφής, της οποίας να ανατεθεί η δικαιοδοσία και/ή η αρμοδιότητα προς επίλυσης όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών διαφορών και/ή απαιτήσεων μεταξύ των δύο μερών. Σήμερα μάλιστα ήταν η εισήγησή μας όπως η επιτροπή αυτή είναι τριμελής της οποίας να προεδρεύει ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής που να είναι άριστος γνώστης των νομικών θεμάτων και ως εκ τούτου εισηγηθήκαμε να προεδρεύει ένας πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και δύο άλλα μέλη που θα επιλεχθούν ένα από την κάθε πλευρά. Είναι δεδομένο ότι η επίλυση όλων των διαφορών μεταξύ των δύο μερών από ανεξάρτητο και αντικειμενικό κριτή είναι η μόνη νομικά ορθή διαδικασία και είναι σύμφυτη με όλες τις αρχές του κράτους δικαίου.

  2. Το Υπουργείο δεν αποδέχθηκε την πιο πάνω εισήγησή μας, ήτοι να εξετασθούν οι συνολικές οικονομικές διαφορές των μερών από ανεξάρτητο και/ή αντικειμενικό κριτή οποιασδήποτε μορφής και εισηγήθηκε όπως αρχίσει απευθείας διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών. Τη θέση αυτή την έχουμε απορρίψει, καθώς αντικειμενικά δεν θα μπορούσε να επιφέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, καθώς η διαφωνία των δύο πλευρών είναι αγεφύρωτη και μεγάλη και είναι δεδομένο ότι επί αυτής πρέπει να εκδοθεί απόφαση μετά από ακροαματική διαδικασία είτε διαιτητικής είτε δικαστικής μορφής.

  3. Σημειώνουμε ότι το Υπουργείο αρνήθηκε μέχρι να εξευρεθεί λύση και/ή απόφαση να συνεχίσει τη κυβερνητική του συνεισφορά βάσει της σύμβασης προς τον ΟΣΥΠΑ με αποτέλεσμα να οδηγείται ο ΟΣΥΠΑ σε οικονομικό αδιέξοδο και καταστροφικές συνέπειες.

  4. Είμαστε της άποψης ότι η εξέταση και επίλυση της διαφοράς μεταξύ των δύο μερών από ανεξάρτητη επιτροπή και/ή διαιτησία είναι η μόνη γρήγορη και αποτελεσματική λύση πριν από την δικαστική οδό. Η άρνηση του Υπουργείου για παραπομπή σε διαιτησία ισοδυναμεί με άρνηση εξεύρεσης άμεσης, σωστής και δίκαιης λύσης και άρνηση προς τον ΟΣΥΠΑ παροχής του δικαιώματος δίκαιης δίκης. Ο ΟΣΥΠΑ δεν έχει τίποτε απολύτως να φοβηθεί από οποιοδήποτε ανεξάρτητο κριτή και είναι έτοιμος να προσέλθει ενώπιον οποιασδήποτε μορφής επιτροπής και/ή διαιτησίας με καθαρά χέρια και πλήρη διαφάνεια.

  5. Τονίζουμε τέλος ότι η άρνηση του Υπουργείου να συνεχίσει τη κυβερνητική του συνεισφορά προς τον ΟΣΥΠΑ είναι δεδομένο ότι θα επιφέρει ανεπανόρθωτες οικονομικές συνέπειες στον ΟΣΥΠΑ.

Με εκτίμηση,

Χριστάκης Χριστοφίδης/ Γιώργος Βαλιαντής

Λ. ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ & ΣΙΑ ΔΕΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ