23.9 C
Paphos
Tuesday, April 16, 2024

Επιστολή Δημάρχου Πάφου σε Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών για Λεωφ. Ελλάδος

Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Πάφου για την διάσωση του έργου του σχεδιασμού της Λεωφόρου Ελλάδος. Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως στόχος της τοπικής αρχής είναι όπως το έργο της Λεωφόρου Ελλάδος προσφοροδοτηθεί το Φεβρουάριο του 2020 .

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος  σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως το γνωστό πρόβλημα παγοποίησης σημαντικών έργων λόγω της κάθετης αντίθεσης κυβερνητικών Τμημάτων για κτιστή διαχωριστική νησίδα και από την άλλη το σταύρωμα των κονδυλίων από τη Βουλή λόγω της νησίδας, οδήγησαν σε παγοποίηση του έργου της βελτίωσης της Λεωφόρου Ελλάδος στην Πάφο, της Λεωφόρου Τσερίου και άλλων παρόμοιων έργων.

Ο κ. Φαίδωνος σημειώνει πως μαζί με το σημερινό Υπουργό Εσωτερικών, είχαν  παρακαθίσει πρόσφατα στην παρουσίαση μελέτης για τη Λεωφόρο Τσερίου, από τον Κύπριο μελετητή Ανδρέα Μαρκίδη, ο οποίος πρότεινε λύση χωρίς κτιστή νησίδα για το συγκεκριμένο έργο, που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εκείνο της Λεωφόρου Ελλάδος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Γνωρίζοντας τις απόψεις των νέων Υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών, σημείωσε, τους απέστειλε σήμερα επιστολή με την οποία ζητά όπως άμεσα εξετάσουν το θέμα και δώσουν μια νέα κατεύθυνση πολιτικής προς τα αρμόδια Τμήματα των Υπουργείων τους για το σχεδιασμό και έγκριση ενός νέου τρόπου κατασκευής των αστικών δρόμων υψηλής εμπορικότητας και πυκνής τροχαίας κίνησης.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ