20.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Επικυρώνεται η απόφαση των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ

Υπέρ της επ’ αόριστον απεργίας στις 15 Μαρτίου ψήφισε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα το 95% των 1493 μελών της συντεχνίας, που προσήλθε στις κάλπες, ψήφισε υπέρ των κινητοποιήσεων. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα σε έκτακτη συνεδρία του Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Καθώς η κάθοδος της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε επ’ αόριστον απεργία αναμένεται να προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια, το Υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωσή του, καλεί τους νοσηλευτές ν’ αναλογιστούν τις ευθύνες, που τους αναλογούν και να προσέλθουν στον υπό εξέλιξη διάλογο για να συνδράμουν εποικοδομητικά στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την Παρασκευή στις 15.00 η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της συντεχνίας, Θόδωρος Πετέλης, ξεκαθάρισε, ωστόσο, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ότι η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θα προσέλθει στη συνάντηση όχι για να κάνει διάλογο, αλλά για ν’ ακούσει προτάσεις, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές.

Η αναβάθμιση στις πανεπιστημιακές δομές είναι ένα από τα σοβαρά αιτήματα του κλάδου. Η ΠΑΣΥΔΥ, εξάλλου, αναμένεται ν’ αποφασίσει μέχρι το τέλος της βδομάδας, στη διάρκεια επαρχιακών συνελεύσεων, κατά πόσο θα συνταχθεί με την ΠΑΣΥΝΟ και θα συμμετέχει στην απεργία.

Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ