19.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Επιδημία η σφαγή δέντρων στην Πάφο

Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει στην Επαρχία Πάφου η κοπή δέντρων.

Οι καταγγελίες σύμφωνα με ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Πάφου, έχουν καταντήσει ρουτίνα.  Το κράτος και οι αρχές, επισημαινει, δείχνουν αδύναμες να αντιμετωπίσουν  την κατάσταση. Στην περιοχή Ανατολικού, σφαγιάστηκε μια σειρά από κυπαρίσσια με τις ευλογίες του Τμήματος Δασών.

Το Κίνημα Οικολόγων χαρακτηρίζει φτηνές τις δικαιολογίες ότι μερικά είχαν κλίση, γιατί η κοπή ήταν ολοκληρωτική και ότι τάχα έκρυβαν τον ήλιο από τα άλλα δέντρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Καταγγέλει επίσης, αλλη μια σοβαρή καταγγελία στην Αγία Μαρίνα Κελοκεδάρων. Στην περιοχή, επισημαίνει, γίνεται συστηματική κοπή δέντρων (χαρουπιών) από συγκεκριμένα άτομα τα οποία εργολαβικά βάλθηκαν να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Τις καταγγελίες μάλιστα, επιβεβαιώνει  και ο κοινοτάρχης, ο οποίος δηλώνει ότι αν και έκανε καταγγελία τόσο στην Αστυνομία όσο και στο Τμήμα Δασών, η καταστροφή συνεχίζεται.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών, ζήτησε εξηγήσεις από το Τμήμα Δασών και για τις δύο περιπτώσεις από τα γραφεία Πάφου και Παναγιάς, αλλά ακόμη περιμένει στο ακουστικό.

 

Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ