18.9 C
Paphos
Sunday, May 5, 2024

Επιδεινώνεται ο καιρός τις επόμενες ώρες – Στα παράλια αναμένονται καταιγίδες με χαλάζι – Θα χιονίσει στα ορεινά!

Βαρομετρικό χαμηλό και ψυχρές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή μας από τα δυτικά

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος και αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές σε αρκετές περιοχές.

Τοπικά, κυρίως στα παράλια, αναμένονται και τοπικές καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Στα ορεινά θα σημειώνεται χιονόπτωση κατά διαστήματα από τα 1200 μέτρα και άνω, με χιονόστρωση από τα 1300 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και παγετός και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά μέχρι ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 9 έως 10 στα παράλια και -4 στη Χιονίστρα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το βράδυ αναμένεται άστατος καιρός με βροχές σε αρκετές περιοχές. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, αναμένονται και τοπικές καταιγίδες οι οποίες αναμένεται να συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι. Χιονοπτώσεις αναμένονται μόνο σε ορεινές περιοχές από τα 1200 μέτρα και άνω, με χιονοστρώσεις κυρίως από τα 1300 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές. Πρόσκαιρες χιονοστρώσεις πιθανόν να παρατηρηθούν τοπικά μέχρι και τα 1200 μέτρα, περίπου την ώρα που θα εκδηλώνονται τα πιο έντονα φαινόμενα. Στα ορεινά θα επικρατεί ομίχλη και παγετός και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά μέχρι ισχυροί έως πολύ ισχυροί 5-6 μποφόρ, με ριπές τοπικά μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, 16 έως 17 στα παράλια και 1 στη Χιονίστρα.

Αύριο Χριστούγεννα, αρχικά αναμένονται λίγες μεμονωμένες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, στα ίδια υψόμετρα με το βράδυ της Κυριακής. Σύντομα όμως ο καιρός βελτιώνεται και αναμένονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα.

Πηγή: kitasweather.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ