19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ: Μαρίνα αποκτά ΚΑΙ το Παραλίμνι

Ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ για ανάπτυξη του Ναυτικού Τουρισμού στην Κύπρο μπήκε στη θέση του, με τις υπογραφές των συμβολαίων για την ανάπτυξη της Μαρίνας Παραλιμνίου. 

Υπογράφηκαν δύο συμβάσεις, μεταξύ του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και του Στρατηγικού Επενδυτή του έργου, της εταιρείας PMV Maritime Holdings Ltd.  Αφορούν σε μακροχρόνια μίσθωση και άδεια χρήσης χερσαίου και θαλάσσιου κρατικού χώρου, στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Νικολάου, στον Πρωταρά.

Σε τρία περίπου χρόνια…

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Μαρίνα Παραλιμνίου, που θα κηρυχθεί επίσημο σημείο εισόδου στη Δημοκρατία (Port of Entry) μόλις λειτουργήσει, περί τα μέσα του 2021, θα είναι δυναμικότητας 300 σκαφών περίπου.

Με υπολογιζόμενη αξία τα €110 εκατομμύρια, ο Επενδυτής έχει το δικαίωμα να κατασκευάσει οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις, με σκοπό την ελκυστικότητα και βιωσιμότητα του έργου. Φυσικά, προνοούνται παράλληλα και αναπτύξεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της μαρίνας.

Σε δηλώσεις του ο  Υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης, εξέφρασε την υπερηφάνεια του που με την αγαστή συνεργασία και συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έτρεξαν οι διαδικασίες και σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα έχουν φτάσει στο σημείο να υπολείπονται μόνο οι αναγκαίες άδειες για την έναρξη των εργασιών της τρίτης μαρίνας στην Κύπρο που κατασκευάζεται με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.

Καθοριστική ανάπτυξη

“Μετά τις Μαρίνες Λεμεσού και Αγίας Νάπας, αλλά και την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Νομοθεσίας και των Κανονισμών για αδειοδότηση χώρων ελλιμενισμού, η κατασκευή της Μαρίνας Παραλιμνίου, της δεύτερης στην ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, έρχεται επίσης να συνεισφέρει σημαντικά στην ολοκλήρωση μιας ενιαίας ζώνης ναυσιπλοΐας. Επιπλέον, αναμένεται να είναι καθοριστική ως προς την επιδιωκόμενη αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας μας, προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας, εμπλουτίζοντας περαιτέρω το τουριστικό μας προϊόν και προσελκύοντας ποιοτικότερους τουρίστες στο νησί μας”, επεσήμανε ο κ. Λακκοτρύπης.

Τέλος ο Υπουργός Ενέργειας, ευχαρίστησε δημόσια όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα. “Ιδιαίτερα, θερμές ευχαριστίες απευθύνω προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής για τις Μαρίνες, την Προεδρία, τη Νομική Υπηρεσία και το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Παραλιμνίου και, φυσικά, τη Διεύθυνση και το προσωπικό της εταιρείας PMV Maritime Holdings Ltd”.

Πηγή: tvonenews.com.cy

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: tvonenews.com.cy
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ