20.9 C
Paphos
Sunday, April 28, 2024

Επανεξετάζει το Υπ. Εργασίας θέμα της κρατικής χορηγίας προς το ΚΑΠΗ Σαλαμιού

Ο Γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας διαβεβαίωσε τον Κοινοτάρχη της Σαλαμιούς Κωστάκη Αυγουστή ότι θα επανεξεταστεί το θέμα της κρατικής χορηγίας προς το ΚΑΠΗ Σαλαμιούς το οποίο κινδυνεύει να βάλει λουκέτο λόγο της μείωσης κατά 50% και πλέον της χορηγίας, σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε ο Κοινοτάρχης. 

Ο κ. Αυγουστή ανέφερε στο ΚΥΠΕ  ότι οι κάτοικοι της υπαίθρου είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται τις οικονομικές δυσκολίες του κράτους.

Από την άλλη όμως, και οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι θα πρέπει – όπως είπε- να αντιληφθούν ότι το κέντρο αυτό παρέχει φροντίδα και εξυπηρέτηση σε δεκάδες ηλικιωμένους όχι μόνο της Σαλαμιού αλλά σχεδόν όλων των κοινοτήτων της ανατολικής ορεινής περιοχής της επαρχίας Πάφου και θα πρέπει να στηριχτεί.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται πως τη στήριξη του Κράτους είχε ζητήσει η Κοινοτική αρχή Σαλαμιού για την λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων σε εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε  την περασμένη σήμερα στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη  ήδη το Κέντρο Εξυπηρέτησης Ηλικιωμένων στη Σαλαμιού εξυπηρετεί 20 ηλικιωμένους ενώ το κόστος λειτουργίας του σε ετήσια βάση ανέρχεται στις 30 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ