21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Εορταστική ατμόσφαιρα στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Ζ΄Δημοτικού Σχολείου Πάφου

Πραγματοποιήθηκαν στις 4 Απριλίου τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης του Ζ’ Δημοτικού Σχολείου Πάφου στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας παιδικού και νεανικού βιβλίου.
Σε μια όμορφη τελετή η οποία ξεκίνησε με χαιρετισμούς από μέρους της διευθύντριας κας Γιώτας Αντωνίου και εκπροσώπους του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου, δόθηκαν λουλούδια και αναμνηστικές ευχαριστήριες κάρτες που ετοίμασαν τα παιδιά, στους επίσημους προσκεκλημένους. Ακολούθησε αγιασμός που τέλεσαν οι ιερείς του ενοριακού ναού, οικονόμος Νεόφυτος και πατήρ Δημήτριος. Τα εγκαίνια τέλεσε ο οικείος επιθεωρητής, Χρίστος Παπαδόπουλος.
Ακολούθησαν τρία παράλληλα βιωματικά εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά με την τήρηση κυκλικού προγράμματος για τις ομάδες.
Το πρώτο εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στον χώρο της βιβλιοθήκης με τη συγγραφέα Αμαλία Πικρίδου Λούκα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακροαστούν ένα πρόσφατα βραβευθέν παραμύθι της συγγραφέως και να φτιάξουν με την καθοδήγηση της, τη δική τους ιστορία.
Το δεύτερο εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Η/Υ με τον λογοτέχνη, εικονογράφο και ζωγράφο, Χαράλαμπο Επαμεινώνδα. Τα παιδιά είχαν τη ευκαιρία να συζητήσουν  για το πως γίνεται η εικονογράφηση ενός βιβλίου.
Το τρίτο εργαστήρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Τέχνης με την σκιτσογράφο-καρτουνίστρια, Παναγιώτα Μιχαήλ. Τα παιδιά έμαθαν την διαδικασία δημιουργίας εικονογραφημένων ιστοριών.
Η αίθουσα βιβλιοθήκης διαθέτει επίσης χώρους χαλάρωσης, ζωγραφικής, κουκλοθεάτρου, ακρόασης, έρευνας μέσω τεχνολογίας ενώ γίνονται προσπάθειες όπως εμπλουτιστεί και με βιντεοπροβολέα. Την διακόσμηση έκαναν τα παιδιά και οι δασκάλες, ενώ μέσω της διαδικασίας ανακύκλωσης βιβλίων, η βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με πολλά βιβλία για τα οποία η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί με ανακοίνωση της. Στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης συνέβαλαν και ο Σύνδεσμος γονέων, η Εκκλησία της ενορίας, η Επισκοπή Αγίου Νεοφύτου, η Επισκοπή Κύκκου και η Μητρόπολη Πάφου με επιχορηγήσεις και δωρεές βιβλίων.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ