22.9 C
Paphos
Sunday, April 28, 2024

Εξηγήσεις απο τον Δήμο Πάφου ζητά ο Γ. Ελεγκτής για αδρανή και απόβλητα (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Καμπανάκι κρούει ο Γ. Ελεγκτής στον Δήμο Πάφου για τη διαδικασία αδειοδότησης της απομάκρυνσης των αποβλήτων και των αδρανών υλικών  

Επιστολή απο την Ελεγκτική Υπηρεσία έφτασε στον Δήμο Πάφου με ημερομηνία 22 Αυγούστου 2017 με την ένδειξη ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ η οποία αναφέρεται στο Διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος Πάφου σε σχέση με την Απομάκρυνση των απόβλητων υλικών απο τους χώρους της Δημοτικής Χονδρικής Αγοράς Πάφου και του πρώην Δημοτικού Σφαγείου Πάφου και της διαχείρησής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα Χασαπόπουλο, Διευθυντή Τεχνικού Ελέγχου, ο οποίος υπογράφει εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή την επιστολή (ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΥΤΟΥΣΙΑ) αναφέρεται ότι “Η υπηρεσία μας παρατηρεί ότι δεν τηρήθηκαν οι ελάχιστες προθεσμίες και δεν δόθηκαν δικαιολογητικά γιατί δεν προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ο ελάχιστος αριθμός οικονομικών φορέων που προνοούνται απο την Νομοθεσία χωρίς να δίδεται επαρκές δικαιολογητικό”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επισημαίνεται επίσης ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία παρατηρεί ότι οι όροι διενέργειας του διαγωνισμού και το αντικείμενο αυτού δεν καθορίζονται ρητά στο email που στάληκε στους οικονομικούς φορείς.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή που εξασφάλισε το PafosPress.com:

 ..

Να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία επίδοσης της επιστολής έγινε απο τις 22 του περασμένου μήνα και όπως μπορείτε να διακρίνετε παραλήφθηκε επίσημα απο τους λειτουργούς του Δήμου Πάφου στις 23 εδώ και μέρες η εταιρεία μεταφέρει τα υλικά σε τεμάχια στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας.

Το PafosPress.com επικοινώνησε με το Δήμο Πάφου και έθεσε ενώπιόν του το ζήτημα ζητώντας εξηγήσεις για το πιο πάνω θέμα: 

Όπως μας απάντησε αρμόδια πηγή η επιστολή Χασαπόπουλου έχει ήδη απαντηθεί ενώ ενήμερο για το θέμα είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμος Πάφου στην απάντησή του προς την Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι θα μπορούσε να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία που τελικά ανέλαβε την μετακίνηση των αδρανών υλικών και των αποβλήτων χωρίς καν δημοσίευση διαγωνισμού, όπως υπογραμμίζεται στην αλληλογραφία, στη βάση προηγοούμενης οδηγίας/ επιστολής απο τον Υπουργό Γεωργίας με ημερομηνία 24/7/2017.

Μπορούσαμε να αποφύγουμε τον διαγωνισμό αναφέρει η επιστολή την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Πάφου αφού προχωρώντας απλά σε διαπραγμάτευση με την εταιρεία με την οποία συνάψαμε στις 11 Ιουλίου σύμβαση με αντικείμενο την δημιουργία μονάδες επεξεργασίας αδρανών υλικών στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Παρόλα αυτά συμπλρηώνει ο Δήμος, προχωρήσαμε με συνοπτικές διαδικασίες αν και να επισημανθεί στούς όρους, λέει η επιστολή, δεν περιλήφθηκε οποιαδήποτε πρόνοια η οποία θα έθετε την συγκεκριμένη εταιρεία σε πλεονεκτική θέση.

Όπως το PafosPress.com είναι σε θέση να γνωρίζει για το θέμα έχει ήδη επιδείξει ενδιαφέρον και το Τμήμα Περιβάλλοντος για τη διαδικασία συλλογής και ταφής των αποβλήτων.

Αντιδράσεις μάλιστα έχουν προκύψει και με εταιρείες οι οποίες θεωρούν ότι αδικήθηκαν απο τη διαδικασία τόσο στη κατακύρωση της προσφοράς όσο και στην μεταφορά των υλικών μη αποκλείοντας και τη λήψη νομικών μέτρων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος ήδη βρίσκεται σε εγρήγορση αφού στα απόβλημα δεν περιέχονται μόνο μπάζα και ξηρά κλαδιά αλλά αντικείμενα τα οποία μπορεί να θεωρηθούν εώς τοξικά, όπως μηχανέλαια, μπογιές, μπαταρίες και βαρέλια κάθε λογής οικοδομικών υλικών ή πετρελαιοειδών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ