17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Εξελίξεις στην υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ: Eνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οι 10

Εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση του ΧΥΤΥ Κόσιης και ΧΥΤΑ Πάφου μετά και την σύλληψη, χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας του πρώην διευθύνοντα σύμβουλου της εταιρείας Ηλέκτρωρ Αθανάσιου Κατρή.
Ο κ.Κατρής έφθασε αυτοβούλως στην Κύπρο και συνελήφθη αμέσως από τους ανακριτές. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, για έκδοση διατάγματος κράτησής του.  Ο Κατρής, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Γιάννη Κοκότση, Γενικού Διευθυντή της Εταιρείας Ηλέκτορ, είναι το πρόσωπο που διακινούσε μίζες και έκλεινε συμφωνίες με τους εμπλεκόμενους.
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν σήμερα οι 10 ύποπτοι για την υπόθεση καθώς εκπνέει το πενθήμερο διάταγμα προσωποκράτησής τους, αναμέσά τους και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης.
Οι έρευνες της ανακριτικής ομάδας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με τις καταθέσεις να επεκτείνονται σε τέσσερεις επαρχίες, Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο.
Σύσκεψη με θέμα την επιστροφή χρημάτων
Στο μεταξύ, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή του Ράδιο Πρώτο “Έχουμε θέμα”, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η επιστροφή χρημάτων από ανθρώπους που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα και υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος.

 

Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ