21.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Εξασθενούν τα καιρικά φαινόμενα – Αναμένεται βελτίωση του καιρού

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, αλλά τοπικά οι νεφώσεις θα πυκνώνουν και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη καταιγίδα.

Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί χιονόνερο. Το απόγευμα, τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και να περιοριστούν κυρίως στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ αλλά στα δυτικά και τοπικά στα νότια παράλια, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης αλλά στα δυτικά θα είναι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι ως ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και σύντομα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα δυτικά παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, δεν αποκλείεται την Πέμπτη να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια περίπου επίπεδα μέχρι και την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ