17.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Εξαιρετική πρωτοβουλία! Υγιεινό πρόγευμα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κισσόνεργας από τον Σύνδεσμο Γονεών και μαθητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου

Σε μια πολύ όμορφη ενέργεια προχώρησε ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κισσόνεργας με την ετοιμασία και προσφοράς υγειινού προγεύματος στους μαθητές του Σχολείου.

Συγκεκριμένα μέσα στα πλαίσια του μαθήματος Αγωγής Υγείας για την Υγιεινή Διατροφή και την Άσκηση, ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κισσόνεργας απευθύνθηκε στο Τμήμα Ξενοδοχειακής Σχολής της Τεχνικής Πάφου και από κοινού αποφάσισαν να ετοιμάσουν και να προσφέρουν στα παιδιά ένα παραδοσιακό, κυπριακό πρόγευμα, τα έξοδα του οποίου ανέλαβε ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου.

20160406_094128_HDR

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε Σχολείο της Πάφου κάτι τέτοιο ενώ σε άλλες επαρχίες ο θεσμός του Υγιεινού Προγεύματος ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πρόγευμα περιελάμβανε κυπριακά προϊόντα όπως  αναρή φρέσκα, χαρουπόμελο, μαύρο ψωμί, δημητριακά [μούσλι], καρύδια, φρέσκα φρούτα εποχής και αποξηραμένα φρούτα καθως επίσης και γάλα.

Η κίνηση αυτή στόχο είχε να παροτρύνει τους μαθητές του σχολείου να επιλέγουν ένα σωστό τρόπο διατροφής με τα κατάλληλα τρόφιμα.

20160406_094120_HDR

Της παρασκευής του προγεύματος προηγήθηκε παρουσίαση για την υγιεινή διατροφή από καθηγήτρια της ξενοδοχειακής σχολής και ακολούθως τα παιδιά επέλεξαν και δημιούργησαν το δικό τους υγιεινό πρόγευμα από το πλούσιο μενού που ετοίμασαν για αυτούς οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής Πάφου.

20160406_094142_HDR

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κισσόνεργας στόχος αυτής της πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου είναι τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται σωστά και να έχουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από τη σωστή διατροφή αλλά και την άσκηση ενώ ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου στα πλαίσια των δυνατοτήτων του θα προσπαθήσει να εφαρμόσει αυτό τον θεσμό τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.

Η όλη προσπάθεια στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και οι τυχεροί μαθητές απόλαυσαν ένα πλούσιο, νόστιμο, θρεπτικό και υγιεινό πρόγευμα!

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ