17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Εντυπωσιακά πλάνα από το σημερινό Pafos Air Show 2019

Με κάθε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το πρωί ο επίσημος εορτασμός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Αεροπορίας, στην  αεροπορική βάση «Α. Παπανδρέου» στην Πάφο στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη, των εκκλησιαστικών , στρατιωτικών και πολιτειακών αρχών.

Ο επίσημος εορτασμός του Αρχάγγελου Μιχαήλ,προστάτη της Αεροπορίας στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας,πολιτικών στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης είπε πως η αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας  είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας.

Όπως εξήγησε, η αναβάθμιση της Πολεμικής Αεροπορίας περνά και μέσα από τα μέσα τα οποία διαθέτει, αλλά και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού που είναι, εκτίμησε, η συνταγή της επιτυχίας.

Ακολούθως , ο ΥΠΑΜ ευχήθηκε ολόψυχα στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας Χρόνια Πολλά , ανήμερα της γιορτής του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Προστάτη Αγίου της Αεροπορίας . Ευχήθηκε επίσης τόσο σ’ αυτούς όσο και στους οικογένειες τους, υγεία και ευτυχία.

Επίσης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια, για το ζήλο που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους, προσθέτοντας πως είναι μία δύσκολη αποστολή που δεν χωρούν λάθη, όπως είπε, ειδικά στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως ευθύνη δική μας είναι να τους προσφέρουμε όλα τα μέσα, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση , αναβάθμιση της ικανότητας τους,  αποφυγή των λαθών, αλλά και προσφορά του καλύτερου στην πατρίδα μας.

Στην ημερήσια διαταγή ο Διοικητής της Αεροπορίας Ταξίαρχος Γαβριήλ Παττίχης και απευθυνόμενος στο ΥΠΑΜ ανέφερε πως το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας ανταποκρίνεται με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον και εκπληρώνει στο ακέραιο την πολύπλευρη αποστολή του, υπερβάλλοντας εαυτόν, αποτελώντας πρότυπο και λαμπρό παράδειγμα για τον κυπριακό λαό.

Επίσης τον διαβεβαίωσε, ότι αυτό το προσωπικό, θα συνεχίσει την προσπάθεια με το ίδιο ζήλο και άκαμπτη θέληση για την επιτυχία της αποστολής, τιμώντας στο ακέραιο τις ιστορικές μας παραδόσεις.

Να είστε σίγουρος είπε, “  ότι η Αεροπορία μας  αντιμετωπίζει επάξια τις σημερινές προκλήσεις και είναι ικανή, αφενός να υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και αφετέρου να υποστηρίζει τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου”.

H Πολεμική μας Αεροπορία είπε ο κ. Παττίχης, δεν αποτελεί μόνο δύναμη αποτροπής αλλά και αρωγός της Πολιτείας, συνδράμοντας καθημερινά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, με μέσα, προσωπικό και πόρους, εκφράζοντας αδιάλειπτα την κοινωνική της ευθύνη με τη μορφή αποστολών αεροδιακομιδών, έρευνας – διάσωσης και αεροπυρόσβεσης, ημέρα και νύχτα όταν, όπου και όποτε απαιτηθεί.

Σκοπός ήταν και παραμένει συνέχισε, η μεγιστοποίηση της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης των οπλικών συστημάτων, τα οποία μας έχει εμπιστευθεί η Πολιτεία, μέσα από ένα πλέγμα προγραμμάτων στα οποία δίδεται προτεραιότητα στην υποστήριξη του κύκλου ζωής των υφιστάμενων οπλικών συστημάτων, στην αναβάθμιση, όσων απαιτείται , αλλά και στον σχεδιασμό για την ενσωμάτωση νέων , με σκοπό την διατήρηση ισχυρών αεροπορικών δυνάμεων στο παρόν και την επαύξηση των επιχειρησιακών μας δυνατοτήτων στο μέλλον.

Επιπρόσθετα ο ο Διοικητής της Αεροπορίας Ταξίαρχος Γαβριήλ Παττίχης είπε πως αποτελεί κορυφαίο και διαρκή στόχο, η συνεχής αναβάθμιση της κάθε είδους παρεχόμενης εκπαίδευσης , σε όλες τις βαθμίδες. Όπως ανέφερε, η ανανέωση των γνώσεων και ο εναρμονισμός με τα κάθε είδους ποιοτικά πρότυπα, βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα του παραγόμενου έργου και δημιουργεί μια δεξαμενή μαχητών, επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων και εξειδικευμένων τεχνικών, από την οποία θα αναδειχθούν οι μελλοντικοί ηγήτορες.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού έγινε  παρουσίαση των εναέριων και αντιαεροπορικών μέσων που διαθέτει η Αεροπορική Βάση Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο του τριήμερου εορτασμού, η είσοδος για το κοινό στην Αεροπορική Βάση θα επιτρέπεται την Παρασκευή 08 Νοεμβρίου μεταξύ 13:00-16:00, το Σάββατο 09 και  Κυριακή 10 Νοεμβρίου μεταξύ 09:00-16:00.

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 2 αεροπορικές επιδείξεις μεταξύ των ωρών 10:00-13:30 και 14:00-14:30.

Όπως αναφέρεται , και τις 3 ημέρες του εορτασμού, το κοινό θα μπορεί να δει από κοντά ελικόπτερα Mil Mi-35, AW-139, SA-342 Gazelle, Bell 206L3, το αεροσκάφος BN-2B Islander, Αντιαεροπορικά Συστήματα καθώς και να συνομιλήσει με το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ