22.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Εντατικές έρευνες για τη ληστεία σε βάρος 63χρονης στο κέντρο της Πάφου – Την απείλησαν με μαχαίρι, την έδεσαν και φίμωσαν…

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία Πάφου για τη χθεσινοβραδινή ληστεία σε βάρος 63χρονης συνταξιούχου, που βρισκόταν στο διαμέρισμα της στο κέντρο της Πάφου.

Η σκηνή έχει τεθεί υπό φρούρηση και από νωρίς το πρωί ξανάρχισαν οι εξετάσεις στο μέρος για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, αρπαγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό, καθώς και επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 63χρονη κάλεσε σε βοήθεια και έγινε αντιληπτή από γειτονικό πρόσωπο. Στη σκηνή έσπευσαν μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η 63χρονη τους ανέφερε πως στις 19:00 τρία πρόσωπα που φορούσαν καπέλα και γάντια παραβίασαν την κύρια είσοδο της πολυκατοικίας και ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο στο διαμέρισμα της παραπονούμενης.

Όπως διαφάνηκε στο πλαίσιο των εξετάσεων της Αστυνομίας η μετάβαση στο εν λόγω διαμέρισμα είναι εφικτή μόνο από τον ανελκυστήρα και με τη χρήση ειδικού κλειδιού από την ένοικο .Οι δράστες, σύμφωνα με την Αστυνομία, πέτυχαν είσοδο, παραβιάζοντας την κλειδαριά του ανελκυστήρα και αφού εισήλθαν στο πιο πάνω διαμέρισμα εισήλθαν στην κουζίνα, όπου βρίσκονταν η 63χρονη.

Όπως η ίδια ανέφερε στην Αστυνομία, αφού την αιφνιδίασαν με την απειλή την μαχαιριού της έδεσαν τα πόδια και τα χέρια με κολλητική ταινία και την φίμωσαν.

Ακολούθως της ζήτησαν στην αγγλική γλώσσα να τους δώσει τα χρήματα και τα χρυσαφικά της.

Στη συνέχεια οι δράστες εισήλθαν στο υπνοδωμάτιο από το οποίο απέσπασαν  το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα άγνωστης μέχρι στιγμής αξίας.

Οι δράστες πέτυχαν έξοδο από την πολυκατοικία μέσω του κλιμακοστασίου.

Η 63χρονη εξετάστηκε από ιδιώτη ιατρό, ο οποίος διαπίστωσε ότι φέρει εκδορές στα χέρια, στο λαιμό και στο πρόσωπο. Η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ως καλή. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ