21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Ενταντικές διαβουλεύσεις για την υλοποίηση και κατασκευή της προβλήτας της Πάφου 

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την υλοποίηση και κατασκευή της προβλήτας της Πάφου ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης , προσθέτοντας πως εξετάζεται επί του θέματος αν θα μετακληθεί ειδικός από την Ουνέσκο ή αν θα μετακινηθεί το όλο έργο σε άλλο σημείο ώστε να μην υπάρχει ένσταση από πλευράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης σε δηλώσεις του ανέφερε πως έχει συμφωνήσει η Αρχή Λιμένων να αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία της προβλήτας παρόλο που στο παρελθόν δεν επιδείκνυε το ανάλογο ενδιαφέρον.

Ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε πως εκείνο το οποίο διαφαίνεται είναι ότι για να δημιουργηθεί τουρισμός κρουαζιερόπλοιου στην πόλη φαίνεται ότι όλες οι εταιρείες απαιτούν όπως δημιουργηθεί προβλήτα στην Πάφο, δηλαδή, όπως είπε, να είναι το σημείο εισόδου του κρουαζιερόπλοιου στην Κύπρο και στην συνέχεια να επισκέπτεται άλλα λιμάνια πόλεων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου οι συσκέψεις προς την επίτευξη της κατασκευής προβλήτας στην Πάφο εντατικοποιήθηκαν τόσο με την Υπουργό όσο και το ΓΔ του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων στην παρουσία του Επιμελητηρίου και βουλευτών της Επαρχίας.

Ακολούθως ο κ. Δημητριάδης είπε πως εκεί που δημιουργείται πρόβλημα είναι από πλευράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων το οποίο φέρει ένσταση στην κατασκευή της προβλήτας πίσω από το Κάστρο. Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ότι δηλαδή, σε περίπτωση της κατασκευής της προβλήτας πίσω από το Κάστρο θα επηρεαστούν τα αρχαία της περιοχής και ενδεχόμενα η οπτική εικόνα του Κάστρου .

Επιπρόσθετα ανέφερε πως η κυβέρνηση για να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό σκέφτηκε να καλέσει εμπειρογνώμονες από την Ουνέσκο .

Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, η Υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε το ΕΒΕ πριν λίγες ημέρες ότι μελετάται το ενδεχόμενο η προβλήτα να μεταφερθεί λίγο πιο κάτω , πίσω από το Κάστρο, αλλά κάπως πιο απομακρυσμένα.

Το νέο ενδεχόμενο ωστόσο, αναμένεται να απασχολήσει εκτενώς το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου είπε ο κ. Δημητριάδης , προσθέτοντας πως θα πρέπει να εξεταστεί αν προσφέρεται η περιοχή από πλευράς υποθαλάσσιων ικανοποιητικών συνθηκών, όπως το βάθος, τα ρεύματα και άλλα χαρακτηριστικά.

Είμαστε είπε « σε αναμονή για να δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα», δηλαδή, όπως εξήγησε, « αν θα μετακληθεί ειδικός από την Ουνέσκο ή αν θα μετακινηθεί το όλο έργο ώστε να μην υπάρχει ένσταση από πλευράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων», κατέληξε .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ