22.4 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Εννέα μετανάστες συνελήφθηκαν στον Πύργο Τηλλυρίας

Στη σύλληψη εννέα προσώπων προχώρησε η Αστυνομία, σε σχέση με την άφιξη μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, αρχικά μέλη του αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου προχώρησαν χθες στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση στο πλαίσιο διερεύνησης των αδικημάτων της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και λαθρεμπόριο μεταναστών.

Τα πιο πάνω πρόσωπα εντοπίστηκαν γύρω στις 7.30 χθες το πρωί από μέλη της Λιμενικής και της Ναυτικής Αστυνομίας να επιβαίνουν σε δύο οχήματα στην περιοχή «ΜΑΝΣΟΥΡΑ» της επαρχίας Λευκωσίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η παρουσία τους στην περιοχή θεωρήθηκε ύποπτη και οδηγήθηκαν αρχικά στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου και στη συνέχεια στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου για περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων τους.

Κατά τον έλεγχο δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους, ωστόσο δεν έδωσαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την παρουσία τους στην πιο πάνω περιοχή.

Ακολούθως, διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα στους μετανάστες που κατέφθασαν αργότερα βρίσκονταν και μέλη των οικογενειών δύο εκ των πιο πάνω συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 3.10 χθες το απόγευμα λήφθηκε πληροφορία ότι σε συγκεκριμένη περιοχή μεταξύ των χωριών Κάτω Πύργου και κατεχόμενου Λιμνίτη, αφίχθηκαν μετανάστες.

Στην περιοχή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Πύργου και της Λιμενικής και της Ναυτικής Αστυνομίας, όπου άρχισαν αμέσως έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Κατά τη διάρκεια της όλης επιχείρησης, εντοπίστηκαν 55 συνολικά μετανάστες, οι οποίοι φαίνεται να αφίχθηκαν με βάρκα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από μη εγκεκριμένο λιμάνι.

Όλοι οι μετανάστες οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Κάτω Πύργου για εξακρίβωση των στοιχείων τους. Πρόκειται για 39 άνδρες, 13 ανήλικους (κάτω των 18) και 3 γυναίκες.

Από εξετάσεις που έγιναν μέσω της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, διαπιστώθηκε ότι τέσσερις από τους πιο πάνω αλλοδαπούς (άντρες) είναι απαγορευμένοι μετανάστες και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα.

Επίσης, με δικαστικά εντάλματα συνελήφθη ένας από τους μετανάστες που βρίσκεται στη λίστα των απαγορευμένων μεταναστών, και διερευνάται το ενδεχόμενο να είναι ο χειριστής της βάρκας.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πύργου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ