25.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ενισχύεται η ανακριτική ομάδα για τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσης

Με την ενίσχυση των μελών της ανακριτικής ομάδας συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης των σκανδάλων ΧΥΤΑ Πάφου  και ΧΥΤΥ Κόσης, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Αγγελίδης είπε πως όσον αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση οι έρευνες και οι ανακρίσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προσθέτοντας πως παράλληλα έχει ενισχυθεί η ανακριτική ομάδα έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις έρευνες που γίνονται για το ΧΥΤΑ Πάφου  και ΧΥΤΥ Κόσης.

Ο κ. Αγγελίδης είπε πως όσον αφορά τα τρία πρόσωπα για τα οποία εκκρεμούν τα εντάλματα σύλληψης, προχωρεί η διαδικασία για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι καταθέσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται και στις τέσσερις επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου ενώ αναμένεται να διερευνηθούν όλα όσα αναφέρονται στις καταθέσεις και θα αξιολογηθούν τα τεκμήρια που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Επιπρόσθετα αναμένεται να ανακριθούν αρκετά πρόσωπα για την πιο πάνω υπόθεση που αφορούν υπαλλήλους της εταιρείας Helector, από υπαλλήλους του ΧΥΤΑ Πάφου, και ΧΥΤΑ Κόσης, από τα ΔΣ της Λάρνακας όσο και της Πάφου.

Στο μεταξύ η ανακριτική ομάδα θα λάβει καταθέσεις και από το Υπουργείο Εσωτερικών όπου φέρεται να είχαν εμπλοκή κάποιοι από τους υπόπτους, ενώ θα κληθούν πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στα έγγραφα της Ελλάδας και έχουν άμεση σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Επίσης γίνονται εξετάσεις για εντοπισμό των στοιχείων κάποιων προσώπων που εξέδωσαν πλαστά τιμολόγια προς το ΧΥΤΑ, ενώ αναμένεται να γίνει έλεγχος και να εντοπιστούν τα στοιχεία σε τιμολόγια σε σχέση με το ΧΥΤΑ Κόσης που πλαστογράφησαν για να καλυφθούν οι μίζες.

Σημειώνεται ότι τα τρία πρόσωπα για τα οποία τροχιοδρομούνται οι διαδικασίες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης είναι ο πρώην Δ/ντης της Ελλαδικής εταιρείας Helector ( Δημήτριος Γιαννακόπουλος)  και δύο υπάλληλοι της εταιρείας, ένας πολιτικός μηχανικός (ο Iμάρ Μπακλέρ)  και ο Διευθύνων  Σύμβουλος της Helector, (Αθανάσιος Κατρής).

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ