22.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Ενισχυμένο Σχέδιο δράσης για το 2017 από την ΕΤΑΠ Πάφου  

Σε χθεσινή συνεδρία του το Δ.Σ της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συνεχίζοντας τις προσπάθειες αναβάθμισης και προώθησης  της επαρχίας ως τουριστικό τουρισμό ετοίμασε και ενέκρινε προκαταρκτικό Προϋπολογισμό και σχέδιο δράσης προώθησης για το 2017.


 

Το εν λόγω πλάνο δράσεων καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη κατά κύριο λόγο την “Πάφο” ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, τις ιδιαίτερες εμπειρίες/προϊόντα  που διαφοροποιούν την επαρχία από άλλους, αγορές με ικανοποιητική αεροπορική σύνδεση, διεθνής τάσεις και αγορές στόχευσης του εθνικού οργανισμού τουρισμού και ιδιωτών εταίρων αλλά και αγορές που παρουσιάζουν προοπτική.

Η ταχύτητα σκοτώνει

 

Συγκεκριμένα για το 2017 δίδεται έμφαση μεταξύ άλλων στην επένδυση κονδυλίων για:

-Περεταίρω αναβάθμιση του έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού παρουσίασης της  Επαρχίας

-Ενίσχυση της συμμετοχή σε εξειδικευμένες εκθέσεις και εργαστήρια στο εξωτερικό για περαιτέρω ανάπτυξη γαμήλιων τελετών, αθλητικού τουρισμού, τουρισμού υπαίθρου, χειμερινού τουρισμού και άλλα εξειδικευμένα τμήματα.

-Ενισχυμένες προσπάθειες φιλοξενίας στην Πάφο δημοσιογράφων, bloggers και άλλων τουριστικών εταίρων.

-Αναβάθμιση της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης

-Ενισχυμένες προσπάθειες προσέλκυσης εσωτερικού τουρισμού ιδιαίτερα λόγω Πάφος2017 κ.α

 

Επίσης πολύ σημαντική θεωρείται η κατάθεση προτάσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα και η πιθανή απορρόφηση κονδυλίων που κατά κύριο λόγο αναμένεται να επενδυθούν σε καλυτέρευση  της οργάνωσης του τουριστικού προϊόντος και τουριστικής εμπειρίας που προσφέρεται σε ολόκληρη την επαρχία.

 

Για το Ετος 2017 όπως διαφαίνεται μέχρι σήμερα από σχετικό προγραμματισμό διοργανωτών ταξιδίων και αεροπορικών εταιριών παρουσιάζονται θετικές ενδείξεις  για την ροή επισκεπτών από διάφορες σημαντικές αγορές.  Τόσο η ΕΤΑΠ όσο και οι φορείς που την πλαισιώνουν είναι αισιόδοξοι για την ερχόμενη χρονιά που πιθανότατα να αποτελέσει ρεκόρ και να συμβάλει ακόμη περισσότερο προς την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της εποχικότητας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ