15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Ενθουσίασε η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στην Πάφο

Χιλιάδες κόσμου επισκέφτηκαν χθες την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφου για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση αρμάτων και ομάδων.

Η φετινή συμμετοχή αρμάτων και ομάδων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Μιλώντας στο πλαίσιο της παρέλασης ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως η σημερινή μέρα αποτελεί μέρα χαράς για την Πάφο, η οποία, με τη συμμετοχή 56 αρμάτων και 5.000 καρναβαλιστών, υποδέχεται τη μεγαλύτερη καρναβαλίστικη παρέλαση που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για πρώτη φορά “ έχουμε τόσο μεγάλη συμμετοχή κόσμου και για πρώτη φορά τόσο πολλές χιλιάδες καρναβαλιστές” είπε.

To Βασιλιά καρνάβαλο, που φέτος υποδύθηκε το Βασιλιά Αγαπήνωρα, συνόδευσαν κορίτσια της Σχολής Ρυθμικής Γυμναστικής Δέσπως Ιακώβου.

Η παρουσία των χορευτριών, που ήταν ντυμένες εργάτριες, οι οποίες άφησαν για λίγο το εργοτάξιο για να συνοδεύσουν το βασιλικό άρμα με τα διάφορα ακροβατικά τους,  κατενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Οι μαζορέτες της Ακαδημίας Χορού Κωνσταντίνας Χ’’Ευτυχίου,έδωσαν και φέτος το παρών τους ενώ και η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου καθώς και οι κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου μας γύρισαν σε άλλες εποχές.

Παρουσιαστές της καρναβαλίστικης παρέλασης  ήταν ο Πέτρος Φιλίππου και η Ιωάννα Λαμπροπούλου.

Τα άρματα ήταν εμπνευσμένα από Ινδιάνους και καουμπόηδες, ενώ διάφορες μεταμφιέσεις, που υποδύονταν φανταστικούς ήρωες, έκλεψαν τις εντυπώσεις. Ξεχώρισαν οι ομάδες από τα τερατάκια, τις απελπισμένες νοικοκυρές και τους αρχαίους Θεούς του Ολύμπου.

Ο καιρός υπήρξε σύμμαχος της καρναβαλίστικης παρέλασης στην Πάφο, κάνοντας μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την μεγάλη γιορτή των αποκριών.

[Θερμές ευχαριστίες στον Πέτρο Στυλιανάκη για τις φωτογραφίες]
Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ