18.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ: «Στα χνάρια της Άνασσας» για παιδιά και οικογένειες

Η εκδήλωση με τίτλο «Στα χνάρια της Άνασσας» η οποία εμπίπτει στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Δράσης Μουσειακής Αγωγής και διοργανώνεται από το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας , θα πραγματοποιηθεί στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιπάφου και στον Αρχαιολογικό Χώρο Παλαιπάφου, στα Κούκλια (Επαρχία Πάφου), το Σάββατο 12 Μαΐου 2018, στις 10:00-12:00 και στις 15:00-17:00.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης (ηλικίας 9-12 χρόνων) και τις οικογένειές τους, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2018 και αποσκοπεί στη διαγενεακή μάθηση, δίνει την ευκαιρία στα παιδιά που θα συμμετέχουν, να αλληλεπιδράσουν με τους γονείς/ παππούδες- γιαγιάδες/ κηδεμόνες τους, για να εξερευνήσουν από κοινού ένα σημαντικό πολιτισμικό χώρο της Κύπρου, με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνίδια στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο, με τη Χρυστάλλα Αντωνίου (Σύμβουλος Μουσειακής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού) και μουσικοαφηγηματική παράσταση με μύθους, από τη Μαρίνα Κατσαρή (αφηγήτρια-θεατροπαιδαγωγός) και τον Βαγγέλη Γέττο (μουσικός-επιμέλεια κειμένων).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται μόνο κατόπιν δηλώσεων, μέσω γραπτού μηνύματος στο τηλέφωνο: 99545260, μέχρι τις 9 Μαΐου 2018. Στο μήνυμα να αναγράφονται: (1) τα ονόματα και η ηλικία των συμμετεχόντων, τόσο των ενηλίκων όσο και των παιδιών, (2) οι ώρες συμμετοχής (10:00-12:00 ή 15:00-17:00) . Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η είσοδος στο Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο καθώς και η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Η δράση, η οποία συντονίζεται από τη Χρυστάλλα Αντωνίου (Σύμβουλος Μουσειακής Αγωγής), εμπίπτει στον θεσμό της Μουσειακής Αγωγής, της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) με υπεύθυνη Επιθεωρήτρια την κ. Τερέζα Λαμπριανού (Πρόεδρος Επιτροπής Μουσειακής Αγωγής ΥΠΠ) και υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ