19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Εμπνευσμένο από το Πάφος 2017, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδιού του Κυπρορωσικού Συνδέσμου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδιού, που διοργάνωσε ο Κυπρο-Ρωσσικός Σύνδεσμος στο International School of Paphos με θέμα “Μosaic of Cultures”, εμπνευσμένο από το Πάφος 2017.


Η Αναστασία Γιαννή, Πρόεδρος του Κυπρο- Ρωσικού Συνδέσμου Πάφου ανέφερε πως το Φεστιβάλ έχει καταστεί θεσμός και διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά και εξέφρασε ικανοποίηση για την επιτυχία που σημείωσε η διοργάνωση, όπως καταμαρτυρεί η συμμετοχή 300 παιδιώ από την Πάφο, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα και τη Λευκωσία.

Η Αρίστη Αντριώτη, Managing Director του International School of Paphos ανέφερε πως το σχολείο φιλοξενεί για έκτη χρονιά το Φεστιβάλ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το φεστιβάλ, ανέφερε έχει εμπνευστεί από το Πάφος 2017  για αυτό και ο τίτλος του είναι “ Μosaic of Cultures”. Η κ.Αντριώτη είπε πως στην εκδήλωση συμμετέχουν παιδιά από όλη την Κύπρο, με έργα τέχνης λογοτεχνικά, εικαστικά, μικρά γλυπτά, σε μια προσπάθεια να δείξουν το ταλέντο τους.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εκτός από το διαγωνισμό τέχνης, κονσέρτο, τραγούδι και χορούς, ενώ στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος πολλές σχολές χορού και παιδάκια ηλικίας από τριώνετών και άνω.

Τα παιδιά, συνέχισε, συναντιόνται σε μια διαπολιτισμική εκδήλωση και αυτό αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να έρθει ο λαός της Πάφου κοντά.

Το Δήμο Πάφου εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Δημοτικός Σύμβουλος Xαράλαμπος Πάζαρος, ο οποίος δήλωσε πως αποτελεί καθήκον του Δήμου να παρευρίσκεται σε αυτές τις εκδηλώσεις ανθρώπων που που διαμένουν μακριά από τις χώρες τους, που προσπαθούν να διατηρήσουν τις παραδόσεις, την κουλτούρα τους τα ήθη και τα έθιμα τους και στην προκειμένη περίπτωση παιδιών.

Στηρίζουμε, είπε, την προσπάθεια τους σ’ αυτό το αξιόλογο έργο που κάνει ο Κυπρο- Ρωσικός Σύνδεσμος, που αποτελεί μια Ορθόδοξη κοινότητα.

Στο φεστιβάλ συμμετείχε και το Τμήμα Πολιτισμού της Ρώσικης Πρεσβείας στην Κύπρο. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ