21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

“Εμείς εβάλαμε την πόμπα”- Ποια μαρτυρία κατατέθηκε στο Δικαστήριο

Η σχέση του συλληφθέντος για την απόπειρα δολοφονίας κατά δυο αστυνομικών Ηλία Μούζου με τους εμπρηστές της Πάφου οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ, φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από τη θεληματική κατάθεση του Μούζου στους ανακριτές όπως προέκυψε από τη σημερινή διαδικασία κράτησης των υπόπτων στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου το οποίο συνεδρίασε στο Γ.Ν. Πάφου.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τη διαδικασία προσωποκράτησης των τριών, η οποία διεξήχθη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας του ενός εκ των τριών, ο Μούζος κατήγγειλε ότι πριν δυο χρόνια έδωσε στον 2ο ύποπτο, ο οποίος είναι αδελφός του 1ου, 700 γραμμάρια εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος τύπου ΣΕΜΠΤΕΞ. Σύμφωνα, πάντα, με τα όσα ανέφερε στους ανακριτές ο Μούζος, ο 2ος ύποπτος τού έκλεψε ακόμη 400 γραμμάρια ΣΕΜΠΤΕΞ.

Ο 1ος ύποπτος φέρεται να παραδέχθηκε σε φιλικό του πρόσωπο ότι αυτός τοποθέτησε τη βόμβα στην οικία της μητέρας του Δημάρχου Πάφου. Ο εν λόγω ύποπτος, σε επίσκεψή του μια μέρα μετά την τοποθέτηση βόμβας, σε φιλικό σπίτι, φέρεται να ανέφερε «τη βόμβα που εβάλαν εχτές στο σπίτι του κυβερνητικού, εμείς την εβάλαμε».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για την έκρηξη χρησιμοποιήθηκαν, όπως διαφάνηκε, εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται από την Ε.Φ., τα οποία ο ύποπτος φέρεται να ανέφερε ότι θα έβρισκε τρόπο να τα επιστρέψει, αφού ήταν προϊόν κλοπής.

Εναντίον των δυο εκδόθηκε 8ήμερο διάταγμα κράτησης και για τον τρίτο διήμερο.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ