21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΕΛΕΟΣ: Βάλτε ενα τέλος με αυτη τη βλακεία- απο καψάλισμα οι πυρκαγιές

Σε σκόπιμη καύση χόρτων ή άχρηστων υλικών πιθανόν να οφείλονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε περιοχές της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.


 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, η ώρα 15.00 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα σε ημιορεινή περιοχή μεταξύ των χωριών Ανδρολίκου, Δρούσιας και Προδρόμι. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλεως Χρυσοχούς και οι αγροτικοί σταθμοί Στρουμπιού και Πέγειας, αποστέλλοντας συνολικά έξι πυροσβεστικά οχήματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η πυρκαγιά κατέκαυσε 4 περίπου εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα. Για την κατάσβεση της εργάστηκαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και ένας προωθητής γαιών (καδενοφόρο όχημα) καθώς επίσης και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πιθανή αιτία της πυρκαγιάς είναι η σκόπιμη καύση, σημειώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εξάλλου, η ώρα 17.08 λήφθηκε μήνυμα για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και διάφορα δέντρα σε απόκρημνη και δύσβατη περιοχή μεταξύ των χωριών Χόλι και Σκούλλη. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πόλεως Χρυσοχούς και οι Αγροτικοί Σταθμοί στο Στρουμπί και στην Πέγεια, αποστέλλοντας συνολικά εφτά πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά κατέκαυσε 4 περίπου εκτάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα.

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε και αριθμός πασσάλων της ΑΗΚ. Για την κατάσβεση της εργάστηκαν επίσης ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και ένας προωθητής γαιών ( καδενοφόρο όχημα) καθώς επίσης και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φυσικά για πολλοστή φορά πιθανή αίτια της πυρκαγιάς είναι η σκόπιμη καύση, όπως αναφέρεται.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ