21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Εκεί που αγαπάς θα γυρνάς πάντα

ΤΖΟΥΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ11της Τζούλης Χρίστου

Και αφού έχεις αποτραβηχτεί και κλειστεί στον εαυτό σου και στις σκέψεις σου για ένα διάστημα αρκετά μεγάλο θα έλεγα και έχεις μετρήσει ποιος και τι έχει και ποιος όχι για σένα σημασία, επανέρχεσαι.

Κάποιες συγκεκριμένες μέρες του χρόνου είναι που γυρίζεις πίσω και βλέπεις μπροστά και η ομίχλη διαλύεται και αντικρίζεις πεντακάθαρα πλέον όλα όσα για καιρό ήθελες να αγνοείς.  Είναι σαν να σε χει διαπεράσει ρεύμα.  Δεν είναι το ότι μεγαλώνεις.  Απλά μετά από μια περίοδο μόνος με το βαθύτερο είναι σου συνειδητοποιείς πολλά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είναι ίσως άλλο ένα κεράκι στην τούρτα, άλλη μια ανάμνηση, άλλη μια άκομψη συμπεριφορά, μια μικροπρέπεια που σε κάνουν να διαβάσεις μεταξύ των γραμμών και πίσω από τις λέξεις.  Όλα ήταν εκεί μπροστά σου από την αρχή και όμως δεν ήθελες να τα δεις.

Τίποτα δεν είναι για κακό σου.  Ειδικά τα άσχημα και η άγαρμπη συμπεριφορά έναντί σου κάτι έχουν να σε διδάξουν.  Πιο δυνατός βγαίνεις πάντα.  Έρχεται μια μέρα που απλά συνειδητοποιείς ότι κάποια πράγματα δεν σε εκφράζουν πια, είτε άλλαξαν αυτά και αυτοί, είτε εσύ, είτε οι προτεραιότητες και ανάγκες σου, είτε έχεις υποστεί απώλειες και τα βλέπεις αλλιώς τα πράγματα.  Δίνεις την εσωτερική σου μάχη και αφού πλέον όλα είναι ξάστερα, αποφασίζεις να πορευθείς σε νέα βάση, αυτήν που θεωρείς όχι κατ’ ανάγκη σωστή, αλλά σημαντική για σένα.  Αυτήν που στηρίζεται στα θέλω σου.  Τα δικά σου και κανενός άλλου. Κακίες δεν κρατάς.  Αυτά είναι για τους μικρούς.

Κάποια άτομα τα θέλεις κοντά σου, έστω και αν για κάποιους ή για ένα λόγο αυτό δεν μπορεί να γίνει.  Εσύ ξέρεις καλύτερα.  Εξάλλου, όπως λένε, «Όσες φορές και να πας εκεί που σε αγαπούν, εκεί που αγαπάς θα γυρνάς πάντα».  Ότι έχει ακόμη σημασία για τον καθένα μας τελικά, είναι αυτό.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ