21.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Εκδήλωση στη στήλη του Αποστόλου Παύλου στην Κάτω Πάφο 

Με την ευκαιρία της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εις ανάμνησιν της επετείου της επίσκεψης και του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την Εκκλησία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του καθιερωμένου πανηγυρικού Εσπερινού, ανήμερα της εορτής, χτες Σάββατο, στη «Στήλη του Αποστόλου Παύλου» στην Κάτω Πάφο, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και των Επισκόπων Αρσινόης Νεκταρίου και Χύτρων Λεοντίου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, στην πανηγυρική αυτή ακολουθία μετείχαν επίσης πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως Πάφου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο διάκονος Δημήτριος Κυριακίδης, Θεολόγος της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, ο οποίος με ιδιαίτερη γλαφυρότητα παρουσίασε την καταλυτική δράση των δύο αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου, ώστε το ειδωλολατρικό πέπλο της έως τότε εποχής να αντικατασταθεί από τη χριστιανική διδασκαλία και να γίνει έτσι η μικρή Κύπρος ο πρώτος αναβαθμός της εισόδου του Χριστιανισμού στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, ο Μακαριώτατος τίμησε τον επί τέσσερις δεκαετίες συνεργάτη της Μητροπόλεως Πάφου από τη θέση του μέλους εκκλησιαστικών επιτροπών Ευθύβουλο Φονιά, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση αφιέρωσε την τιμητική αυτή διάκριση που τού απονεμήθηκε σε προσφιλή σ’ αυτόν πρόσωπα, που έχουν αποβιώσει.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου. Κατά την περιφορά παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, ενώ Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ