25.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

Εκδήλωση επίδοσης ετήσιας χορηγίας Δήμου Πάφου προς αθλητικά σωματεία και οργανώσεις 

Ο Δήμος Πάφου διοργάνωσε και  φέτος την καθιερωμένη εκδήλωση επίδοσης της ετήσιας χορηγίας του Δήμου προς τα Αθλητικά Σωματεία και Οργανώσεις,  στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Παλιά Ηλεκτρική».

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμό  από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος ανέφερε πως ως Τοπική Αρχή κατανοούν πλήρως την υποχρέωση τους να κάνουν ότι είναι δυνατόν  για να δημιουργήσουν εκείνες τις  συνθήκες που θα επιτρέψουν στον κάθε πολίτη της Πάφου να αθλείται και να ψυχαγωγείται με άνεση και ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο Δήμαρχος Πάφου, ο Δήμος Πάφου  προχώρησε τα τελευταία χρόνια  στη δημιουργία εννέα πάρκων στις συνοικίες της πόλης ,τα κυριότερα εκ των οποίων διαθέτουν εγκαταστάσεις παιγνιδιού και άθλησης, ώστε το παιδί να συνδυάζει από μικρή ηλικία τον αθλητισμό με την ψυχαγωγία, σε ένα σωστό και ελεγχόμενο περιβάλλον.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους άθλησης για μικρούς και μεγάλους θα μετατραπούν επίσης, όπως ανακοίνωσε,  τα δύο Γραμμικά Πάρκα περιμετρικά της Πάφου, η δημιουργία των οποίων ξεκινά σύντομα. “Επιδίωξή μας είναι τα πάρκα αυτά να μετατραπούν σε ένα υπαίθριο γυμναστήριο,  όπου πολίτες κάθε ηλικίας θα μπορούν να αθλούνται κάνοντας τροχάδην  στα γραφικά μονοπάτια του, ποδηλατώντας στα ειδικά δρομάκια τους, κάνοντας γυμναστική στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους”, συμπλήρωσε ο κ. Φαίδωνος.

Εξάλλου σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ Λεόντιος Τσέλεπος ανέφερε πως τα  κύτταρα του παφίτικου αθλητικού οικοδομήματος έκαναν βήματα εμπρός και προσφέρουν στην κοινωνία μας το αγαθό της άθλησης.  Πλέον είπε, η Πάφος εκπροσωπείται με ομάδες στην πρώτη κατηγορία σε αρκετά ομαδικά αθλήματα ενώ νέα σωματεία ασχολούνται με αθλήματα που δεν υπήρχαν προηγουμένως.

Ο κ. Τσέλεπος ανέφερε πως σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης των σωματείων αποτελούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Επεσήμανε μάλιστα πως η  μελέτη για την αναβάθμιση του στίβου του γηπέδου Στέλιος Κυριακίδης έχει έστω και με καθυστέρηση ολοκληρωθεί και εντός του 2019 προχωράει η  υλοποίηση ενώ, όπως είπε,  έχουν ξεπεραστεί τα θέματα που προέκυψαν όσο αφορά την αναβάθμιση του Ιακώβειου σταδίου και αναμένεται επίσης η υλοποίηση του εντός του 2019.

Όσο αφορά τα έργα κοινωνικού αθλητισμού ο κ. Τσέλεπος ανέφερε πως αναμένουν  το αίτημα για τη δημιουργία skate park αλλά και αναβάθμισης των επιφανειών των γηπέδων στα δύο αθλητικά πάρκα του Δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στην πρώτη ομάδα καλαθόσφαιρας τροχοκαθίσματος που δημιούργησε ο ΑΠΌΠ και αποδεικνύει εμπράκτως, όπως είπε,  ότι ο αθλητισμός είναι για όλους.  Ο  εκπρόσωπος της ομάδας ΑΠΟΠ-τροχοκάθισμα Πάμπος Χαραλάμπους αναφέρθηκε στις σκέψεις και τις εμπειρίες του.

Η εκδήλωση έκλεισε  με τις απονομές των χορηγιών .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ