32.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Εκδήλωση Αστυνομίας Πάφου-Πρεσβείας Κίνας για ένταξη Κινέζων πολιτών στο θεσμό ‘Παρατηρητής της Γειτονιάς’

Η Αστυνομία Πάφου σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας  στην Κύπρο  διοργάνωσαν χθες  στα γραφεία της  ΠΑΣΥΔΥ διάλεξη με στόχο την ένταξη των Κινέζων πολιτών στο θεσμό του Παρατηρητή της Γειτονιάς. 

Στην εκδήλωση παρέστη και μίλησε και ο Βοηθός  Αρχηγός Αστυνομίας Λάμπρος Θεμιστοκλέους ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του θεσμού  αλλά και στον προγραμματισμό διαφόρων δράσεων  όπως διαλέξεις, σεμινάρια επιμόρφωσης καθώς και διάφορες άλλες εκδηλώσεις για ενημέρωση και συντονισμό των πολιτών.

Για την επίτευξη των πιο πάνω είπε, οι Τοπικές αρχές και η Αστυνομία βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ακόμη πως ο κάθε δημότης μπορεί να συμβάλει πιο ενεργά στην πρόληψης του εγκλήματος και της παραβατικότητας ,κτίζοντας ένα σύμπλεγμα  κοινωνικής συνοχής και ένα κοινωνικό δίκτυο πρόληψης καθιστώντας τον, ενεργό πολίτη.

Ακολούθως  συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.

Εξάλλου σε δηλώσεις του και  ο Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Νίκος Τσαπής έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα της επέκτασης του θεσμού του Παρατηρητή της Γειτονιάς ο οποίος –όπως είπε- στην Πάφο εφαρμόζεται περίπου 5 χρόνια.  Ο Θεσμός, το Πρόγραμμα του Παρατηρητή της Γειτονιάς  συνέχισε, στόχο έχει να ενισχύσει την ασφάλεια των δημοτών. 

Ο κ. Τσαπής αναφέρθηκε και στους Κινέζους που διαμένουν στην Επαρχία Πάφου οι οποίοι άρχισαν να οργανώνονται αλλά και στο γεγονός ότι η Επαρχία Πάφου κατέχει τα σκήπτρα στις προτιμήσεις Κινέζων υπηκόων για την απόκτηση κατοικίας. Όσοι Κινέζοι  είπε έχουν εγκατασταθεί με τις οικογένειες τους στην Πάφο επιδιώκουν να αποτελέσουν μέρος της οργανωμένης κοινωνίας.

Οι Κινέζοι πολίτες μάλιστα ολοένα και αυξάνονται στην Κύπρο αξιοποιώντας  τα κίνητρα που δόθηκαν από την ΚΔ για πολίτες της ΕΕ που είχαν εξαγγελθεί μετά το Μάρτιο του 2013.

Τα βασικά κίνητρα που είχαν δοθεί ήταν δύο και αφορούσαν την απόκτηση άδειας παραμονής στην Κύπρο με την αγορά ιδιόκτητης κατοικίας αξίας τουλάχιστον 300 χιλιάδων ευρώ, και με καταθέσεις τουλάχιστον 30 χιλιάδες ευρώ σε τοπική τράπεζα για 3 χρόνια ενώ  το άλλο κίνητρο αφορούσε την πολιτογράφηση πολιτών    και την έκδοση διαβατηρίου σ’ αυτούς  υπό ορισμένες προϋποθέσεις για επενδύσεις μερικών εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ