15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Εκατοντάδες καταγγελίες για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας το τελευταίο 24ωρο

Παγκύπριες συντονισμένες επιχειρήσεις διεξάγει η Αστυνομία για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων, έλεγχο των τροχαίων παραβάσεων και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία πραγματοποίησε χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα παγκύπριες εκστρατείες και τροχονομικούς ελέγχους στο κύριο και δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Ο Ουλαμός Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας πραγματοποίησε, μεταξύ των ωρών 6μ.μ. χθες και 6.30π.μ. σήμερα, ελέγχους τροχαίας στους αυτοκινητόδρομους, κατά τη διάρκεια των οποίων, προέβηκαν σε 97 καταγγελίες, εκ των οποίων 75 για παράβαση ορίου ταχύτητας και 22 για άλλα τροχαία παραπτώματα, καθώς επίσης και σε 23 εξώδικες παρατηρήσεις και 5 εξώδικες προειδοποιήσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην Επαρχία Λεμεσού, κατά τη διάρκεια συντονισμένης εκστρατείας, έγιναν εκατοντάδες έλεγχοι μηχανοκινήτων οχημάτων και τα μέλη του Τμήματος Τροχαίας Λεμεσού τα οποία προέβησαν σε 104 καταγγελίες.

Η εκστρατεία στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Αμαθούντος, στο κέντρο της πόλης, στο παραλιακό μέτωπο, στην οδό Νίκου Παττίχη και στη λεωφόρο Ομονοίας.

Στην Επαρχία Λάρνακας, μέλη της Τροχαίας Λάρνακας, προέβησαν σε συνολικά 99 τροχαίες καταγγελίες, εκ των οποίων 53 για υπερβολική ταχύτητα, 16 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 30 για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.

Επίσης, κατακρατήθηκαν 4 αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων μεταφέρθηκε για επιθεώρηση στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών Λάρνακας, όπου ακυρώθηκε η εγγραφή του.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου, κατά τη διάρκεια εκστρατείας, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ωρών 6π.μ χθες και 6π.μ. σήμερα, έγιναν συνολικά 52 καταγγελίες για υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση ζώνης ασφαλείας και για διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.

Τέλος, στην Επαρχία Πάφου, έγιναν 62 τροχαίες καταγγελίες, από τις οποίες οι 29 αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, οι 5 χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, οι 4 μη χρήση ζώνης ασφαλείας και οι 24 διάφορα άλλα τροχαία παραπτώματα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ