30.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! Τέλος η πρόσβαση προς τους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα

Κανένα αυτοκίνητο δεν θα μπορεί να πλησιάσει το σημείο εφεξής

Σε απόφαση για απαγόρευση της πρόσβασης προς τους περίφημους καταρράκτες της Κρήτου Τέρρα προχώρησε το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο κοινοτάρχης κος Δέρβης Χαραλάμπους, σε συνέχεια των σχετικών δηλώσεών του που είχε κάνει προ ημερών στη CITY.

Παρότι στις 28 Αυγούστου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με την Έπαρχο για να συζητηθούν τα θέματα που προέκυψαν, εν τέλει λόγω απουσίας πολλών αξιωματούχων ένεκα θερινών διακοπών, η συνάντηση ακυρώθηκε και μετατέθηκε για τις 13 Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο κύριος Χαραλάμπους προχώρησε σε άμεσο κλείσιμο της πρόσβασης για τροχοφόρα προς τους καταρράκτες για να προλάβει, όπως ανέφερε στη CITY, τυχόν ατυχήματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως είχε αναφέρει στη CITY προ ημερών, η μεγάλη επισκεψιμότητα στο σημείο ελλοχεύει πολλούς κινδύνους καθώς οι δρόμοι, το μονοπάτι, αλλά και οι χώροι στάθμευσης δεν ενδείκνυνται για τέτοια έντονη χρήση. «Εγείρονται σοβαρά θέματα ασφαλείας για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών και το Κοινοτικό Συμβούλιο πρέπει να λάβει τα μέτρα του». Παράλληλα ο κ. Χαραλάμπους είχε αναφέρει και το έντονο πρόβλημα της ρύπανσης και την έλλειψη ομάδας καθαριότητας. Όπως είχε τονίσει, για αρκετά χρόνια αναλάμβανε αυτός να καθαρίζει όσα σκουπίδια άφηναν πίσω τους οι επισκέπτες κάτι το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο, τόνισε.

Ο Κοινοτάρχης έκλεισε και τις τρεις προσβάσεις για τα τροχοφόρα που οδηγούν προς τους καταρράκτες του Κρεμμιώτη, τις δύο με ογκόλιθους και την τρίτη με μπάρα ή οποία είχε μετακινηθεί προ καιρού από τους επισκέπτες. Παράλληλα, όπως ανέφερε τοποθέτησε επιγραφές που καθιστούν ξεκάθαρο ποιος όποιος εισέρχεται στο χώρο του μονοπατιού προς τους καταρράκτες, το κάνει με δική του ευθύνη και το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν φέρει ευθύνη εάν συμβεί κάτι.

Απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα για την απόφασή του να απαγορεύσει την πρόσβαση σε κάτι που στην ουσία δεν του ανήκει, ο κος Χαραλάμπους ανέφερε πως ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να εκφέρει άποψη, ωστόσο όταν δεν γνωρίζεις τι πραγματικά συμβαίνει από μέσα, είναι καλό να ακούς και να σέβεσαι αυτούς που τουλάχιστον βιώνουν την κατάσταση από πρώτο χέρι. «Το πρόβλημα δεν είναι με τους επισκέπτες, το πρόβλημα είναι για τους επισκέπτες και την ασφάλειά τους. Το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη και ούτε θέλει. Η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα».

Ο κοινοτάρχης Κρήτου Τέρρα τόνισε ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται, θα ισχύσουν μέχρι την ευρεία σύσκεψη που έχει προαναγγελθεί στις 13 Σεπτεμβρίου στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για βελτίωση της κατάστασης. «Περιμένουμε τη συνάντηση με τους αρμοδίους, να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν και τι προτίθενται να πράξουν για να βοηθήσουν την κατάσταση και θα προχωρήσουμε ανάλογα. Προς το παρόν η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε πεζούς και αυτό υπό τη δική τους ευθύνη».

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ