23.9 C
Paphos
Friday, May 17, 2024

ΕΔΕΚ: Απαλλαγή δημοτικών τελών για καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου Πάφου

Θέμα πλήρης απαλλαγής τέλους αποκομιδής σκυβάλων και επαγγελματικού φόρου για το έτος 2017 όλων των επαγγελματικών υποστατικών που βρίσκονται στα υπό εκτέλεση έργα εντός του εμπορικού ιστορικού κέντρου, θέτει η Δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ με γραπτή της ανακοίνωση.



Τόσο κατά το 2016 όσο και μέχρι τουλάχιστον σήμερα η υπηρεσία αδυνατεί να προσφέρει υπηρεσίες αποκομιδής σκυβάλων αλλά και η συνεχιζόμενη καθυστέρηση των εργασιών ανάπλασης των έργων δημιουργεί τεράστια οικονομική ζημιά σ’αυτούς τους επαγγελματίες, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ που αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους Βάσο Δημητρίου,Παναγιώτη Βορκά και Φίλιππο Φιλίππου εισηγείται  σαν αντιστάθμισμα απώλειας των εσόδων του Δήμου από τις δύο πιο πάνω αναφερόμενες φορολογίες να βρεθούν  άλλοι τρόποι ανάκτησης των.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ από το 2016 έθεσε το συγκεκριμένο αίτημα με γραπτό υπόμνημα της ενώπιον της διαχειριστικής επιτροπής.

Όπως τότε έτσι και τώρα,προστίθεται στην ανακοίνωση, εισηγείται την επιπλέον επιβάρυνση ενός ευρώ σε δύο ή τρείς διαδοχικές τρίμηνες πληρωμές στο λογαριασμό της υδατοπρομήθειας για όλα τα νοικοκυριά της πόλης.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρία  της Διαχειριστικής επιτροπής  του Δ.Πάφου,καταλήγει η ανακοίνωση .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ