16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Εγκαινίαστηκε το Δημοτικό Πάρκο Τσάλκας στην Πάφο

Παρουσία πλήθους Ομογενών του Πόντου και άλλων δημοτών της Πάφου, ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη, Γεώργιο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου, Λεόντιο και λοιπούς εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών, εγκαινίασε σήμερα το Δημοτικό Πάρκο Τσάλκας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Πάρκο είναι αφιερωμένο στους ομογενείς από την περιοχή Τσάλκα της Γεωργίας, η οποία ιδρύθηκε το 1830 από Έλληνες μετανάστες. Το Πάρκο βρίσκεται στη συνοικία της οδού Αγαπήνορος όπου εγκαταστάθηκε από το 1990 και εξακολουθεί να ζει μια σημαντική μερίδα Ομογενών από την περιοχή της Τσάλκας, με τα 29 ελληνικά χωριά της. Σήμερα διαμένουν στην Πάφο περισσότεροι από 8.000 ομογενείς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στον επίσημο χαιρετισμό της στην εκδήλωση, εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, η Δημοτική Σύμβουλος Νίνα Γκαρακλίδου, η πρώτη ομογενής Δημοτική Σύμβουλος της Πάφου, τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την ονοματοδοσία αυτή αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι οι πατρίδες μας δεν είναι ξεχασμένες, δεν είναι γραφικές αναμνήσεις όπως θέλουν να πιστεύουν κάποιοι, αλλά είναι πατρίδες αλησμόνητες.

Σήμερα, πρόσθεσε η κ. Γκαρακλίδου, παραδίδουμε ένα Πάρκο που στόχο έχει να αναδείξει τις πτυχές της ελληνικής μας ιστορίας και του πολιτισμού μας αφιερωμένο σε όλους όσους κατάγονται από την Τσάλκα, αφιερωμένο στους Ελληνοπόντιους που έχουν κατορθώσει με τους καθημερινούς προσωπικούς τους αγώνες και την σημαντική τους προσφορά να αποτελέσουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της κοινωνίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ