19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΕΒΕ: Ενίσχυση των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πάφου

Το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Περιφέρειας Πάφου, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες, στοχεύει στην αξιοποίηση αγορών που παρουσιάζουν επιχειρηματικές/τουριστικές ευκαιρίες, δρομολογώντας ή και ενισχύοντας πτήσεις από χώρες όπως Γερμανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Σκανδιναβικές Χώρες, Ισραήλ, Αυστρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πολωνία, Μάλτα, Αίγυπτο, Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Αραβικές Χώρες, Κίνα, Ινδία.


Αν και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση των πτήσεων στο Αεροδρόμιο Πάφου, υπάρχει ανάγκη αλλά και προοπτική για περαιτέρω διεύρυνση των πτήσεων τόσο σε προορισμούς όσο και σε συχνότητα, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Εξάλλου, σε σχέση με το θέμα της ανάπλασης του  Παραλιακού Μετώπου της Επαρχίας Πάφου, το Επιμελητήριο το θεωρεί ως ένα βασικό έργο υποδομής το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, αναβάθμιση και εξωραϊσμό της Επαρχίας γενικότερα και ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσει η περιοχή το ζητούμενο χαρακτήρα και  φυσιογνωμία, βάζοντας τέλος στην άναρχη ανάπτυξη και στους ανεξέλεγκτους αυτοσχεδιασμούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Δημητριάδης έθεσε στις δηλώσεις του και το θέμα της βελτίωσης του συγκοινωνιακού δικτύου τόσο για την αναβάθμιση της εικόνας αλλά και της καλύτερης διακίνησης επισκεπτών και κατοίκων στην Επαρχία Πάφου.

Αναφορικά με τον αυτοκινητόδρομο Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς, ο κ. Δημητριάδης είπε πως δυστυχώς αυτό το σημαντικό επαρχιακό αλλά και υπερτοπικό έργο οδικής υποδομής, μετά από μακρόχρονες διαβουλεύσεις είναι στάσιμο.

Το Επιμελητήριο θεωρεί, συνέχισε, ότι το έργο αυτό αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την Επαρχία και πρέπει το συντομότερο να προχωρήσει η κατασκευή του.

Είναι έργο από το οποίο εξαρτάται η οικονομική ανάπτυξη μιας πολύ μεγάλης περιοχής και το οποίο θα πρέπει να αντικρίζεται ως αναπόσπαστο  μέρος  και ως συμπλήρωση του Εθνικού Οδικού Δικτύου και όχι μέσα από στενά οικονομικά κριτήρια.

Πρόσθεσε μάλιστα πως μέχρι να  δημιουργηθούν οι κατάλληλες οικονομικές συνθήκες για να προωθηθούν οι νέες διαδικασίες ανάθεσης και κατασκευής του έργου,  ο υφιστάμενος δρόμος θα πρέπει άμεσα να βελτιωθεί σημαντικά για να γίνει πιο λειτουργικός και πιο ασφαλής όπου είναι αναγκαίο.

Την εισήγηση μετέφερε το ΔΣ του ΕΒΕ πρόσφατα στον Υπουργό Μεταφορών, – όπως είπε- ο οποίος με την σειρά του  και την υιοθέτησε και σύστησε Τεχνική Επιτροπή, η οποία άρχισε να μελετά το θέμα του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, προκειμένου να προτείνει αναβαθμίσεις και βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στον υφιστάμενο δρόμο.

Η επιτροπή, σημείωσε, “ επικεντρώνεται στα σημεία της διαδρομής που χρήζουν άμεσων βελτιώσεων για αύξηση της ομαλότητας στην κίνηση τροχοφόρων, καταργώντας κατά το δυνατό τη συμφόρηση που παρατηρείται σε συχνή βάση από την κίνηση βαρέων οχημάτων, αλλά και στην αύξηση της οδικής ασφάλειας σε σημεία με περιορισμένη ορατότητα ή στροφές”.

O κ. Δημητριάδης ανέφερε πως παράλληλα το Υπουργείο Συγκοινωνιών επεξεργάζεται λύσεις για μείωση του κόστους του υπεραστικού δρόμου και την ωρίμανση του έργου ώστε να είναι έτοιμα για υλοποίηση μόλις τα οικονομικά του κράτους το επιτρέπουν.

Σε σχέση με τον Δρόμο Αεροδρομίου – Τουριστική Περιοχή Πάφου –Μαρίνα, ανέφερε, πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά οδικά έργα.

Δυστυχώς, παρατήρησε, υπάρχει και σ’ αυτό το έργο σημαντική καθυστέρηση και θα πρέπει όλοι οι Φορείς της Πάφου να πιέσουν προς την υλοποίηση του έργου.

Για το δυτικό παρακαμπτήριο Πάφου ( Κόμβος Βιοφώς –Κέντρο Μελάνια) ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως το ρυθμιστικό σχέδιο που ετοιμάστηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως εγκρίθηκε από τις Τοπικές Αρχές και την τεχνική επιτροπή του φορέα επίλυσης κυκλοφοριακών προβλημάτων, ενώ έχουν προχωρήσει όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Είπε ακόμη πως αναμένεται το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να αναθέσει στα Δημόσια Έργα την ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων.

Σχετικά με τον Συνδετήριο Δρόμο Γεροσκήπου που αποτελεί – όπως είπε-τη μοναδική οργανική και ουσιαστική σύνδεση της τουριστικής περιοχής Γεροσκήπου με τον παραδοσιακό πυρήνα της Γεροσκήπου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου είπε πως  είναι έργο στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο και έχει περιληφθεί στους Κρατικούς προϋπολογισμούς του 2016.

Αναμένεται ακόμη ανέφερε  να προσφοροδοτηθεί μέχρι τον Οκτώβριο 2016  και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες μέχρι τα τέλη του 2016.

Ακολούθως ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε και στο αίτημα των φορέων της Επαρχίας που είναι η κατασκευή μόνιμης μονάδας αφαλάτωσης για την εξασφάλιση των αναγκών ύδρευσης και άρδευσης.

Η επάρκεια των υδάτινων πόρων είναι καίριας και ουσιαστικής σημασίας για την αναπτυξιακή πορεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της επαρχίας μας καθώς και για τον τουρισμό, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ