21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Δύο κρούσματα κορωνοϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Magica»

Δύο άνθρωποι, ένα μέλος του πληρώματος κι ένας επιβάτης κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Costa, που έχει τεθεί σε καραντίνα στα ανοικτά της Μαρτινίκας, επαληθεύτηκε χθες Πέμπτη ότι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μετά τις εξετάσεις που έγιναν σε πέντε ασθενείς επιβάτες πάνω στο πλοίο Costa Magica, το οποίο παρέμεινε όλη την ημέρα χθες αγκυροβολημένο έξι χιλιόμετρα από τις ακτές αυτού του νησιού των Γαλλικών Αντιλλών.

Οι αρχές της Μαρτινίκας αποφάσισαν να τεθεί σε καραντίνα το πλοίο, που ανήκει σε θυγατρική μιας μεγάλης εταιρείας των ΗΠΑ ειδικευμένης στις κρουαζιέρες, ενώ επρόκειτο να κάνει σταθμό στη Φορ ντε Φρανς, τη μεγαλύτερη πόλη του νησιού, διότι υπήρχαν υποψίες πως επέβαιναν σε αυτό φορείς του κορωνοϊού.

Οι 2.303 επιβάτες παρέμεναν σε καραντίνα και ήλπιζαν να αρχίσουν να αποβιβάζονται σήμερα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο νομάρχης Στανισλάς Καζέλ υπογράμμισε ότι οι επιβάτες θα λάβουν την άδεια να αποβιβαστούν αφού «γίνει ανάλυση της κατάστασής τους κατά περίπτωση» και ότι η επιχείρηση απομάκρυνσής τους θα διαρκέσει «πολλές ημέρες». Διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι της Μαρτινίκας θα μπορέσουν να κατέβουν «μέσα σε 24 ως 48 ώρες το μέγιστο».

Στη Φορ ντε Φρανς, στους 580 επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν χθες στο Costa Magica απαγορεύθηκε να κάνουν την κρουαζιέρα που προγραμμάτιζαν και θα «παραμείνουν στα σπίτια τους, πλην όσων έφθασαν από την Ευρώπη και θα χρειαστεί να βρεθούν λύσεις για τη φιλοξενία τους» διευκρίνισε ο νομάρχης Καζέλ.

Ο Στανισλάς Καζέλ διευκρίνισε ακόμη πως «τα πλοία με πάνω από 1.000 επιβαίνοντες», επιβάτες και πλήρωμα, «δεν θα μπορούν πλέον να ελλιμενίζονται στη Μαρτινίκα», βάσει των οδηγιών της γαλλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό της επιδημίας, που μεταξύ άλλων προβλέπουν πως απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις περισσοτέρων από 1.000 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ