20.9 C
Paphos
Saturday, May 4, 2024

Δυστυχώς σταματάει στην Πάφο η διάθεση του παραδοσιακού ψωμιού του Νερόμυλου της Κουγιούκας

Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού με το νέο χρόνο σταματούμε την διάθεση του «παραδοσιακού ψωμιού του Νερόμυλου της Κουγιούκας» στην Πάφο στις φρουταρίες Θεοφάνη και Κήπος της ΕΔΕΜ.
Η παράγωγή θα συνεχιστεί και η διάθεση θα γίνεται στον Νερόμυλο της Κουγιούκας.
Για την σίγουρη εξασφάλιση του παραδοσιακού ψωμιού μπορείτε να τηλεφωνείτε η με αποστολή SMS (δηλώνοντας το όνομα σας) στον αριθμό 99463813 και 26632847 και ακόμη καλύτερα από την προηγουμένη ώστε να σας προ κρατείται.
Η παραγωγή του παραδοσιακού ψωμιού ξεκίνησε το 2008 με στόχο την εξασφάλιση και την προσφορά στους λάτρεις του, να απολαμβάνουν το παραδοσιακό μας ψωμί.
Η συνταγή ακολουθήθηκε πιστά:
1. Αγορά φρέσκου κυπριακού σιταριού κάθε χρόνο.
2. Άλεσμα από τους δικούς μας μύλους.
3. Χρήση αντί μαγιάς του παραδοσιακού «Ανατζιαινισμένου» προζυμιού.
4. Χρόνος για να «Μπει το ψωμί» χωρίς πίεση.
5. Ψήσιμο στους ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟΥΣ και όχι σε μοντέρνους ηλεκτρικούς φούρνους.
6. Καθημερινή πρωινή μεταφορά στους τόπους διάθεσης του ψωμιού.
Τηρώντας την παραδοσιακή διαδικασία εξασφαλίζαμε ψωμί υγιεινό ολικής αλέσεως ανώτερης ποιότητας που μπορούσε να συντηρηθεί μέχρι και μία εβδομάδα εκτός ψυγείου συντηρώντας την απολαυστική γεύση του παραδοσιακού ψωμιού.
Τηρώντας πιστά αυτή την παραδοσιακή διαδικασία ήταν φυσικό το ψωμί μας να έχει ψηλότερο κόστος παραγωγής αλλά και να μην είχε την τελειότητα που θέλαμε να προσφέρουμε γιατί εξαρτιόταν από παράγοντες που δεν ήταν δυνατόν να τους ελέγξουμε λόγο της τήρησης της παραδοσιακής μεθόδου.
Π.Χ
Η χρήση του Ξυλόφουρνου πού προσφέρει το άρωμα του παραδοσιακού ψωμιού ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες δεν ήταν εύκολο να είναι σταθερή και αυτό επηρέαζε το καλό ψήσιμο.
Η χρήση αντί μαγιάς του πατροπαράδοτου «Ανατζιαινισμένου» προζυμιού για την εξασφάλιση αφράτου ψωμιού το έκανε πιο βαρύ εάν ο καιρός ήταν κρύος.
Η εμφάνιση στην αγορά δήθεν παραδοσιακού ψωμιού με αγορασμένο φθηνότερο αλεύρι αναμεμιγμένο με ξενόφερτα σιτάρια η οποία ψήνεται σε ηλεκτρικούς φούρνους και η χρήση της μαγιάς εξασφάλιζε μια πιο σταθερή ποιότητα όχι όμως την ποιότητα του παραδοσιακού ψωμί.
Η μη ύπαρξη ελέγχου για εάν πράγματι τηρείται η παραδοσιακή διαδικασία για την παρασκευή του ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΨΗΜΕΝΟΥ ΣΕ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ καθιστά ζημιογόνα πλέον την παραγωγή ακριβώς λόγω του αθέμιτου αυτού ανταγωνισμού.
Μη θέλοντας να αλλάξουμε την παραδοσιακή διαδικασία αυτή και να προσφέρουμε στους λάτρεις του παραδοσιακού μας ψωμιού μας οδήγησε στην μείωση του προσωπικού και στην διάθεση του ψωμιού μας μόνο στον Νερόμυλο της Κουγιούκας.

Από την Διεύθυνση του Νερόμυλου της Κουγιούκας.
Ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΥΓ. Τυχόν Μελλοντικές συνεργασίες και νέοι τόποι διάθεσης θα ανακοινωθούν.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ