22.9 C
Paphos
Monday, May 6, 2024

Δυστυχώς δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες: Νέα επείγουσα έκκληση για αιμοδοσία

Δυστυχώς δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες: Νέα επείγουσα έκκληση για αιμοδοσία

Σοβαρότατες ελλείψεις, ιδιαίτερα στη Λευκωσία. Μπορείς να βοηθήσεις;

Το Κέντρο Αίματος με σημερινή του ανακοίνωση απευθύνει εκ νέου θερμή και επείγουσα έκκληση για αιμοδοσία στην επαρχία Λευκωσίας, λόγω πολύ σοβαρών ελλείψεων σε αίμα και επικίνδυνα χαμηλών αποθεμάτων σε όλες τις ομάδες.
Δυστυχώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πολλοί συνάνθρωποι μας παραμένουν χωρίς μετάγγιση, που είναι τόσο σημαντική για την υγεία τους.
“Σας καλούμε να προσέλθετε και να κάνετε το πολυτιμότερο δώρο, να προσφέρετε την ίδια τη ζωή”, προστίθεται.
Χώρος: Σταθμός Αιμοδοσίας, Κέντρο Υγείας Έγκωμης, Λεωφόρος Μακεδονίας και Νίκου Κρανιδιώτη γωνία. Τηλέφωνο: 22809098
Για καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και απόψε θα δοθεί επέκταση ωραρίου μέχρι τις 9:00μ.μ., καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ταχύτητα σκοτώνει
Χθεσινό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 παρουσίασε τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούνται από τα χαμηλά αποθέματα

Της Ευγενίας Σέργη
Αναβάλλονται χειρουργικές επεμβάσεις και συνάνθρωποι μας παραμένουν χωρίς μεταγγίσεις λόγο σοβαρών ελλείψεων σε αίμα.
Με ανακοίνωση του, το κέντρο αίματος από το πρωί απευθύνει θερμή και επείγουσα έκκληση για αιμοδοσία στην επαρχία Λευκωσίας λόγο σοβαρών ελλείψεων αίματος καθώς τα αποθέματα έχουν φτάσει σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Κέντρου Αίματος Σωκράτη Μενελάου, “εγχειρίσεις προς το παρόν έχουν ακυρωθεί μόνο 4 με 5, αλλά έχει πάρα πολλές που είναι στη ζυγαριά κατά πόσο πρέπει να γίνουν ή όχι. Ταυτόχρονα έχουμε πολλούς θαλασσαιμικούς των οποίων οι μεταγγίσεις έχουν αναβληθεί. 30-40 άτομα στη Λευκωσία και κάποια άλλα περιστατικά με χαμηλές αιμοσφαιρίνες”.
Σύμφωνα με τον κ. Μενελάου κάθε χρόνο τέτοια περίοδο παρουσιάζεται έλλειψη αίματος καθώς οι σταθεροί αιμοδότες προσέρχονται τον Αύγουστο για να καλύψουν τις επείγουσες ανάγκες και έτσι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου τα αποθέματα μειώνονται καθώς δεν μπορούν να κληθούν ξανά για αιμοδοσία.
Όπως δήλωσε ο κ. Μενελάου, “είχαμε κάποια τροχαία δυστυχήματα, κάποιες εγχειρίσεις αιματηρές όπως οι εγχειρίσεις καρδιάς που χρειάζονται μεγάλες ποσότητες αίματος. Υπήρξε έτσι μία έξαρση τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα”.
Με στόχο την αύξηση των αποθεμάτων και από νέους αιμοδότες το Κέντρο Αίματος προέβη σε επέκταση ωραρίου για το Κέντρο Υγείας Έγκωμης και τον σταθμό αιμοδοσίας μέχρι και τις 9 το βράδυ.

The post Δυστυχώς δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες: Νέα επείγουσα έκκληση για αιμοδοσία appeared first on Pafos City.

Source: Pafos City

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ