21.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Δοκιμάσαμε γλυκο και λικέρ παπουτσόσυκο στην Πάφο και …ακόμη να συνέλθουμε

Κυπριακά παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού υπάχουν πολλά και είναι όλα ανεξαιτέρως πολύ νόστιμα ειδικά τώρα το καλοκαίρι με ένα παγωμένο ποτήρι νερό κάτω απο ένα σκιερό μέρος. 

Μέχρι σήμερα ακούσαμε και δοκιμάσαμε μαρμελάδα, παγωτό παπουτσόσυκο, σκέτο παπουτσόσυκο παγωμένο, παπουτσόσυκο smoothie και παπουτσόσυκο σε σαλάτα. Τι θα λέγατε όμως για γλυκό και λικέρ απο παπουτσόσυκο; Απίστευτο κυριολεκτικά!


Δροσιστικό, ζουμερό και συνδυάζει την αναπημένη γεύση του φραγκόσυκου, γνωστού εδώ στην Κύπρο ως παπουτσόσυκου. Το λικέρ εξίσου εντυπωσιακό αφού δίνει εκείνη τη γλυκάδα στον ουρανίσκο που συνοδεύει κάθε λικέρ αφήνει όμως πίσω του την αισθησιακή γεύση του παπουτσόσυκου.

Η ταχύτητα σκοτώνει
Γλυκό παπουτσόσυκο με καβουρδισμένη κούννα αμυγδάλου!

Το PafosPress.com επισκέφθηκε χθες Κυριακή την κοινότητα Γυαλιάς στην οποία ευδοκιμούν οι παπουτσοσυκιές και δοκίμασε και τα δυο. Τόσο το γλυκό απο τα χέρια της κυρίας Χρυσής αλλά και απο τα χέρια της κυρίας Ζωής (φάγαμε σε δυο μέρη, δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε) ήταν το κάτι άλλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο μικρός Παράδεισος της Πάφου σε περιμένει και θα σε γοητεύσει 

Το δε λικέρ κάτω απο τον ήχο των ζίζιρων (τσιτζικιών) εκεί στο ταβέρβα Μύλος στην καρδιά της Γυαλιάς με τη δροσιά των δέντρων του δάσους και με το αεράκι της θάλασσας να φτάνει μέχρι τις βουνοπλαγιές του χωριού δεν συγκρίνεται με τίποτα και δεν θα μπορούσε να μας αφήσει καλύτερη γεύση σε αυτή την Κυριακάτικη μας εξόρμηση.

Η κοινότητα της Γυαλιάς ετοιμάζεται πυρετωδώς για να υποδεχθεί όλους τους επισκέπτες της στο Φεστιβάλ Παπουτσόσυκου που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Αυγούστου και εκεί οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όλες τις παραλλαγές του παπουτσόσυκου, ακόμη και στα κάρβουνα (ναι καλά διαβάσατε).

Το Κ.Συμβούλιο ξεκίνησε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν πιο επαγγελματικά με την καλλιέργεια του παπουτσόσυκου αλλά και με την μεταποίησή του αφού εκεί κρύβεται και το μυστικό για να μπορέσει μια τέτοια επιχειρηματική ενέργεια να ορθοποδήσει.

Σε άλλο άρθρο μας που θα ακολουθήσει θα σας παρουσιάσουμε και άλλες χρήσεις του παπουτσόσυκου, όπως τις κρέμες προσώπου, τα σαπούνια ή τα αρωματικά κεριά όπως τα κάνει η κυριά Ελένη επίσης απο τη Γυαλιά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ