29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Διεθνές Συνέδριο “Για μια Ευρώπη πιο κοινωνικά δίκαιη για παιδιά και γονείς” στο Νεάπολις Πάφου

Οι Συνομοσπονδίες Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης συνδιοργάνωσαν το διήμερο 23 και 24 Απριλίου με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γονέων (European Parents’ Association – EPA) Διεθνές Συνέδριο στην Πάφο με θέμα “Για μια Ευρώπη πιο κοινωνικά δίκαιη για παιδιά και γονείς” στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.


Το Συνέδριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.

Χαιρετισμούς στο Συνέδριο απηύθυναν επίσης και η Πρόεδρος του ΕPA Eszter Salamon, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος και οι Πρόεδροι των Παγκύπριων Συνομοσπονδιών Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης Παυλίνα Ευθυμίου εκ μέρους του Πέτρου Κουλέρμου και ο Μορφάκης Σολομωνίδης. Εκ μέρους του Προέδρου του Οργανισμού Πάφος 2017 χαιρετισμό απηύθυνε η Τερψούλα Βάσου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

H κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι “Η ανάμειξη των γονέων στην παιδεία πρέπει να είναι πρωταρχική ευθύνη όλων των φορέων, ώστε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε πολιτικές και πρακτικές που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της παιδείας και της σχολικής ζωής των μαθητών.”

Με τη συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας, της οικογένειας, του σχολείου, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας θα μπορέσει να υπάρξει η σωστή καθοδήγηση και ανάπτυξη των παιδιών, είπε, προσθέτοντας ότι “για να υπάρχει η σωστή καθοδήγηση στα παιδιά και να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική, υπάρχει πρώτιστα η αδήριτη ανάγκη για συνεχή επιμόρφωση των ίδιων των γονέων και εκπαιδευτικών¨.

Ο κ. Σολομωνίδης αναφέρθηκε στη σημασία των Ομοσπονδιών Γονέων γιατί “έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το μέλλον των παιδιών¨ και ακολούθως εξήγησε τις θεματικές ενότητες που θα αναπτύσσονταν στα εργαστήρια.

Το συνέδριο παρακολούθησαν σαράντα σύνεδροι από 18 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και Κύπριοι σύνεδροι από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης της Κύπρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ