19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

 Διδακτορικά Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου δέχεται αιτήσεις για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου Φιλοσοφικών και Νομικών Σχολών, Παιδαγωγικών, Πολιτικών Επιστημών και γενικά Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από τους τίτλους σπουδών (πτυχίο και μεταπτυχιακό), από σύντομο βιογραφικό και περίληψη (μέχρι δύο σελίδες) της ερευνητικής πρότασης του αιτητή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Θα δοθεί ένας μικρός αριθμός θέσεων για εκπόνηση διατριβών γύρω από την ιστορία των Επιστημών και των Τεχνών στην Κύπρο όπως για τη Νομική και τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο, την Ιατρική, τη Μουσική, την Αρχιτεκτονική, τις Καλές Τέχνες κλπ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στη Γραμματεία των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ιστορίας στην Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 26 843 303 κυρία Ελένη Παπαδοπούλου.

Το Νεάπολις δίνει τα τελευταία χρόνια έμφαση στη προώθηση των ιστορικών σπουδών και ιδιαίτερα στη μελέτη της τοπικής ιστορίας. Έχει ιδρύσει Κέντρο Έρευνας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας (ΚΕΝΣΙ) και σε συνεργασία με τον Δήμο και τη Μητρόπολη Πάφου.

Στο πλαίσιο αυτό οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Νεάπολις έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τις διπλωματικές τους διατριβές για την Ιστορία του Κυπριακού Μουσείου, την Ιστορία της Αρχαιοκαπηλίας στην Κύπρο, την Ιστορία των Αεροδρομίων και αερομεταφορών, την Ιατρική στα πρώτα χρόνια της Αρχαιότητας, για τη σχέση του Βενιζέλου με την Κύπρο, την Αρμενική κοινότητα και άλλα. επίσης για την Ιστορία των κοινοτήτων της Ακανθούς, της Αραδίππους, της Αυγούρους, της Σαλαμιούς, της Πόλης Χρυσοχούς, της Λάρνακας, της Λαπήθου και άλλα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ