24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΔΗΜΟΣ ΠΑΦΟΥ: Βοηθήστε μας να “πολεμήσουμε” τα κουνούπια

Έκκληση προς τους δημότες της Πάφου όπως προβούν σε άμεσο έλεγχο της περιουσίας τους με σκοπό την εντοπισμό και την εξάλειψη στάσιμων νερών που αποτελούν εστίες εκκόλαψης κουνουπιών απευθύνει ο Δήμος Πάφου.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος προειδοποιηθεί για τελευταία φορά ότι θα προχωρήσει άμεσα στις καταγγελίες όσων παραβλέπουν ή αμελούν να συμμορφωθούν με την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία απαγορεύει στον οποιονδήποτε να ενεργεί κατά τρόπο που δημιουργεί στάσιμα νερά και κατ΄ επέκταση εστίες εκκόλαψης κουνουπιών.

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου καταβάλει εντατικές προσπάθειες για έλεγχο των εστιών εκκόλαψης κουνουπιών, οι οποίες βρίσκονται στα δημόσια αργάκια εντός των ορίων του Δήμου. Η προσπάθεια αυτή συνίσταται στον καθαρισμό των αργακιών, στην τοποθέτηση κατάλληλων βιολογικών σκευασμάτων και στη παρεμπόδιση δημιουργίας στάσιμων νερών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ωστόσο, η  Υπηρεσία εντόπισε τις τελευταίες ημέρες διάφορες εστίες μέσα στην κατοικημένη περιοχή όπου οι ιδιοκτήτες εν αγνοία τους ή από αμέλεια διατηρούν στάσιμα νερά με αποτέλεσμα να γίνονται οι ίδιοι η αιτία πρόκλησης του προβλήματος.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάσταση η οποία, πέρα από την ενόχληση, εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία, απαιτείται η συνεργασία και η συμμόρφωση των πολιτών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ