19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Δείτε τα χαριτωμένα τιγράκια της Πάφου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Τρία χαριτωμένα τιγράκια Σιβηρίας (Panthera tigris altaica) ήρθαν στη ζωή πρόσφατα στον ζωολογικό κήπο Πέγειας ανάμεσα σε άλλα πολλά γεννητούρια (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) .


Φωτογραφίες: PafosPress.com

Η Bonnie και ο Clyde είχαν την 3η τους γέννα πρόσφατα  χαρίζοντας στο Ζωολογικό πάρκο της Πέγειας  3 μικρά εκ των οποίων 2 θηλυκά και 1 αρσενικό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πίττα, MSc Animal Behaviour | Chief Curator του ζωολογικού πάρκου Πέγειας τα τιγράκια είναι περίπου 2 μηνών και είναι και τα 3 υγιέστατα. Λόγω συγκεκριμένων επιπλοκών μετά τη γέννα και για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια και ευημερία τους,- όπως είπε-  τα μικρά απομακρύνθηκαν από τους γονείς και είναι κάτω από τη 24ωρη φροντίδα της ομάδα του Pafos Zoo.

Ο κ.Πίττας είπε πως οι τίγρεις της Σιβηρίας (ή Amur) είναι οι μεγαλύτερες γάτες στο κόσμο.

Μεγαλώνουν μέχρι και τα 3  μέτρα, όπου τα αρσενικά που είναι πιο μεγάλα μπορούν να έχουν βάρος άνω των 300 kg (θηλυκά 180-200 kg).

Ζουν κυρίως στα δάση της Νοτιοανατολικής Ρωσίας, αν και υπάρχουν μερικές στην Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Στην φύση, συνέχισε,  οι τίγρεις κυνηγούν διάφορα είδη και μεγέθη θηλαστικών, όπως ελάφια, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, κουνέλια, ψάρια κλπ, ενώ στον ζωολογικό κήπο ωστόσο  τρέφονται καθημερινά με διάφορα είδη  κόκκινου και λευκού ωμού κρέατος.

Για ακόμα μια φόρα  είπε “είμαστε περήφανοι για αυτή μας την επιτυχία αφού οι Τίγρεις της Σιβηρίας απειλούνται με εξαφάνιση, με μόνο περίπου 500 άτομα να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φύση”.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ