19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Δήμος Γεροσκήπου: «Μαζί! Ανοιχτή Κοινωνία»

Για 4η συνεχή χρονιά ο Δήμος Γεροσκήπου υλοποιεί το πρόγραμμα «Μαζί! Ανοιχτή Κοινωνία», με στόχο τη στήριξη της διαδικασίας ένταξης των Υπηκόων Τρίτων Χωρών (μεταναστών, προσφύγων και αιτητών ασύλου) στην τοπική κοινωνία της επαρχίας Πάφου.

Την ανανέωση της συμφωνίας υπέγραψαν στα γραφεία της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης  και ο Επικεφαλής της Μονάδας Κωνσταντίνος Κυπριανού.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχείς δραστηριότητες σε όλη την επαρχία Πάφου που προσφέρουν υπηρεσίες στους πρόσφυγες και τους μετανάστες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και ευκαιρίες αλληλογνωριμίας, κατανόησης και ανταλλαγής πολιτιστικών εμπειριών με τον ντόπιο πληθυσμό.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το πρόγραμμα είναι επιχορηγημένο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Ένταξης και Μετανάστευσης και την Κυπριακή Δημοκρατία, έχει προϋπολογισμό γύρω στις 121 χιλιάδες ευρώ  και θα διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο του 2018, συμπληρώνοντας ένα πολύ επιτυχή κύκλο παρεμβάσεων για καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Γεροσκήπου ως Τελικό Δικαιούχο, με εταίρους τον Δήμο Πάφου, τον Δήμο Πέγειας, το ΣΚΕ Γεροσκήπου και την Opinion & Action Services Ltd. Συνεργαζόμενοι φορείς είναι επίσης ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, το ΣΚΕ Πέγειας και το ΣΚΕ Πάφου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ