22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Δήμαρχος Πάφου: “Πολλοί μασκαράδες θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει”

Πολλοί μασκαράδες θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει”, ανέφερε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, μετά την πέραν των 3 ωρών, τρίτη κατάθεση, που έδωσε την Τρίτη στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Δίδοντας, όπως είπε, περισσότερα στοιχεία που αφορούν τα σκάνδαλα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κόσιης.

Εξερχόμενος του Αρχηγείου ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι περιήλθαν σε γνώση του νέα στοιχεία τα οποία κατέθεσε, “με γνώμονα να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον”, δηλώνοντας ότι το σκάνδαλο εξελίχθηκε “επειδή υπήρχε κάλυψη από πολιτειακούς αξιωματούχους”.

Σχολιάζοντας τις περί αισχρότητας αναφορές, είπε ότι “κάποιοι να πρέπει προσέχουν να μην κάνουν αίσχη και να είναι αισχροί έναντι του δημοσίου συμφέροντος και να προσπαθήσουν οι πράξεις τους όλες να είναι προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος”.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε ότι τα προαναφερθέντα είναι “μια γενική δήλωση και αφορά όλους όσοι αντιστρατεύονται το δημόσιο συμφέρον”.

Με γνώμονα αυτά έδωσε κατάθεση, συνέχισε προσθέτοντας ότι έχει δηλώσει στους ανακριτικές ότι ανά πάσα στιγμή είναι στη διάθεση τους και πως ό,τι περιέλθει σε γνώση του θα το καταθέτει.

Περαιτέρω εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα διαλευκανθεί σε μεγαλύτερο βαθμό αυτή η υπόθεση.

Ο Δήμαρχος Πάφου σημείωσε ότι “απουσιάζουν πολλά άτομα από το κάδρο των υπόπτων” και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη βοήθεια και τη συμβολή του “θα ολοκληρωθεί η εικόνα με όλους όσοι διαδραμάτισαν ρόλο ώστε να χαθούν πέραν των 50 εκατομμυρίων”.

“Ηταν 40 εκ. και με τα νέα στοιχεία φαίνεται ότι μπορεί αυτό το ποσό να αναβαίνει μέχρι 50εκ”, σημείωσε.

Ο κ. Φαίδωνος επανέλαβε ότι αυτό το σκάνδαλο δεν στήθηκε από 4 δημοσίους υπαλλήλους της κλίμακας Α10 – Α11, ούτε στήθηκε μόνο με την εταιρεία.

“Σίγουρα σε αυτό το σκάνδαλο έχουν διαδραματίσει σπουδαίο και κομβικό ρόλο άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι, οι οποίοι με παραλήψεις ή και ενέργειες και την κάλυψη που έδιναν συνέβαλαν στο να γίνει το σκάνδαλο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι το σκάνδαλο δεν έγινε εν μία νυκτί “και όταν κάποιοι διαβάσουν προσεκτικά, παρεμβάσεις, αποφάσεις από το 2005, 2006 και πριν ακόμα την κατακύρωση της προσφοράς, την υπογραφή του συμβολαίου και ό,τι ακολούθησε τα επόμενα χρόνια, είναι πολλοί που δεν θα κοιμούνται το βράδυ”, κατέληξε αναφέροντας ότι “πολλοί μασκαράδες θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει”.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ