17.9 C
Paphos
Thursday, May 2, 2024

Γ. ΜΟΙΡΙΔΗΣ: “Η Χρυσομηλιά είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα φέτος”

Ο Γιάννης Μοιριδης έπαιξε για δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια ποδόσφαιρο στον Α.Π.Ο Χρυσομηλιάς. Την τελευταία τριετία ανέλαβε τη τεχνική ηγεσία των “Πορτοκαλί”. Υπό την καθοδήγηση του ξεκίνησε η ανοδική πορεία της ομάδας στον χώρο του Αγροτικού ποδόσφαιρου.

Ο 34 χρόνος τεχνικός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο το όποιο έχει κερδίσει το σεβασμό ακόμα και των αντιπάλων του. Το PafosPress συναντήθηκε σήμερα με τον ταλαντούχο προπονητή ο όποιος μας μίλησε για τους στόχους και τiς φιλοδοξίες που έχει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του στη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο.

Από ποτέ αναλάβατε την τεχνική ηγεσία του Α.Π.Ο Χρυσομηλιάς;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για πολλά χρόνια ήμουν παίκτης της ομάδας. Προπονητής ανέλαβα όταν αποβιβαστήκαμε πριν από τρία χρόνια. Την ανέβασα την πρώτη χρόνια στην Α’ κατηγορία. Την 2η τερματίσαμε στην πεντάδα. Φέτος θέλουμε να πάμε πιο ψηλά.

Είσαστε ικανοποιημένος από τις συνθήκες που υπάρχουν στην ομάδα;

Υπάρχει πολύ καλή οργάνωση στην ομάδα. Γίνεται πολύ σωστή δουλεία από όλους. Αυτός είναι ο λόγος που καταφέραμε να φτιάξουμε ένα τόσο δυνατό σύνολο. Θα πρέπει να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση η όποια κάνει τα πάντα για εμάς.

Έχετε καταφέρει στα χρόνια που είστε στην ομάδα να περάσετε τη δική σας φιλοσοφία ;

Το μυστικό είναι ότι είμαστε μια μεγάλη οικογένεια εντός και εκτός γηπέδου. Δεν είμαστε μόνο μια ομάδα ποδόσφαιρου. Έχω όμως καταφέρει να δώσω στους παίκτες μου να καταλάβουν ότι αφεντικό στην ομάδα είμαι εγώ και το έχουν αποδεχτεί.

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη σοβαρότητα και τη συγκέντρωση που δείχνουν οι παίκτες μου σε κάθε παιγνίδι. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός μεταξύ μας.

Που θέλετε να φτάσετε φέτος;

Ο στόχος είναι η τετράδα. Εγώ όμως πιστεύω ότι η ομάδα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτιάξουμε μια τόσο δυνατή ομάδα η όποια έχει αποκτήσει και τα απαραίτητο βάθος κάτι που δεν είχαμε πέρυσι και μας στοίχισε στα τελευταία παιγνίδια. Σε κάθε αγώνα έχουμε 5-6 αλλαγές όμως δεν επειρεάζετε το σύνολο. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε στα μπαράζ.

Το ρόστερ έμεινε το ίδιο;

Κρατήσαμε τον κορμό της ομάδας και τον ενισχύσαμε με 5-6 πολύ κάλους παίκτες οι όποιοι ανέβασαν το επίπεδο μας. Πιστεύω ότι στη συνεχεία θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί.

Ποιες ομάδες έχετε ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα;

Το φαβορί είναι η ομάδα των Μαντριών. Είναι η καλύτερη και πιο πλήρης ομάδα της κατηγορίας. Οι δυο ομάδες του Μουταλλου είναι πολύ καλές , η Αρμού είναι επίσης δυνατή ομάδα με χαμηλό μέσο ορό ηλικίας.

Γενικά όλες οι ομάδες είναι φέτος ενισχυμένες και υπολογίσιμες. Δεν υπάρχουν εύκολα παιγνίδια. Εμείς σεβόμαστε όλους τους αντίπαλους μας. Ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο ας πάρει το πρωτάθλημα και εμείς θα τον συγχαρούμε.

Τι αλλαγές πρέπει να γίνουν για να ανέβει ακόμη περισσότερο το επίπεδο;

Γίνεται πολύ καλή δουλεία από την ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια. Για αυτό και το επίπεδο έχει ανέβει πολύ. Το μόνο αρνητικό είναι τα γήπεδα. Δεν υπάρχει μεγάλη διάφορα επίπεδου μεταξύ αγροτικού και των κατηγοριών της ΚΟΠ.

Υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο;

Υπάρχουν παρά πολλά παιδιά σε όλες τις ομάδες που έχουν τις δυνατότητες να κάνουν καριέρα. Εμείς έχουμε στις τάξεις μας 5-6 πολύ ταλαντούχους και εξελίξιμους παίκτες.

Θα θέλατε κάποια στιγμή να μπορέσει η ομάδα να παίξει σε πιο ψήλο επίπεδο;

Αυτό είναι το πλάνο μας. Σε πέντε περίπου χρόνια πιστεύω θα μπορούμε να παίξουμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Έχουμε τις δυνατότητες για να το καταφέρουμε.

Η ομάδα έχει σημαντική βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Κώστας Ιωάννου, αθλητικογράφος

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ