17.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Γ.Ελεγκτής: Σημαντικότατο το νομοσχέδιο για τους μιζαδόρους

Έκκληση στους βουλευτές να προλάβουν το χρόνο και να περάσουν από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τους μιζαδόρους εργολάβους, έκανε ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης. 
Μιλώντας στις «Τομές στα γεγονότα», ο κ. Μιχαηλίδης τόνισε ότι ανάμεσα στα νομοσχέδια που εκκρεμούν προς έγκριση μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής, το συγκεκριμένο είναι από τα πλέον σημαντικά.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει τύχει νομοτεχνικού ελέγχου και για το οποίο δεν υπάρχουν ενστάσεις.
Όπως είπε ο ίδιος «οι βουλευτές είχαν πει ότι δεν θα είχε νόημα να περάσει το νομοσχέδιο, αν αυτό δεν συνοδευόταν από τους σχετικούς κανονισμούς. Το Γενικό Λογιστήριο έκανε το παν, πέρασε τους κανονισμούς από το Υπουργικό Συμβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τετάρτη και, αφού τους είδε ξανά η νομική υπηρεσία, τους κατέθεσε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη».
Ο Γενικός Ελεγκτής εξέφρασε την άποψη ότι αυτό που είχε ζητήσει η Βουλή έχει εκπληρωθεί και εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να παρέλθει τουλάχιστον άλλο ένα τρίμηνο, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν και οι μιζαδόροι εργολάβοι να συνεχίσουν ανενόχλητοι να παίρνουν έργα».
Όσον αφορά για το ποιος φταίει που η προσπάθεια αυτή γίνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η Βουλή δεν ευθύνεται.
Τόνισε δε, ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι ουσιαστικά εκτέλεση δεσμευτικής ευρωπαϊκής οδηγίας κι έτσι δεν αποτελεί κάποια «ιδιαίτερη νομοθετική πρωτοβουλία».
Όσον αφορά τους προαναφερθέντες κανονισμούς, «ουσιαστικά πρόκειται για επανάληψη όσων και σήμερα εφαρμόζονται, εκτός από λίγες σελίδες για τη διαδικασία μαυροπινακσιμού εργολάβων, καθώς σήμερα διαπιστώνεται ότι υπάρχουν περιθώρια παρανομίας».
Τέλος, υπογράμμισε ότι το Γενικό Λογιστήριο είχε ετοιμάσει από νωρίς το νομοσχέδιο με γρήγορους ρυθμούς, το είχε αποστείλει στη Νομική Υπηρεσία, αλλά για τεχνικούς λόγους που άπτονται της μετάφρασης της ορολογίας, η νομοτεχνική επεξεργασία δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα η διαδικασία να καθυστερήσει αρκετά.
Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ