19.9 C
Paphos
Wednesday, May 8, 2024

Γυρίζει σελίδα το Εμπορικό Κέντρο της Πάφου

Σήμερα η Πάφος έχει γυρίσει σελίδα. Μια επίσκεψη στο Εμπορικό κέντρο αποδεικνύει πως η αναζωογόνηση του και η αναβάθμιση του αποτελεί πλέον γεγονός.


Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υποστηρίζει πως η  Πάφος αναγεννιέται και εκσυγχρονίζεται καθημερινά. Τα έργα που ολοκληρώνονται και αυτά που σύντομα αρχίζουν προσδίδουν στην Πάφο μια νέα δυναμική και διαγράφουν για την πόλη μας μια αισιόδοξη προοπτική, ανέφερε στο ΚΥΠΕ , προσθέτοντας  πως το μεγάλο στοίχημα από εδώ και πέρα είναι η συνέχιση της αναπτυξιακής αυτής πορείας, ώστε να αποδώσει το συντομότερο δυνατόν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στη βάση αυτή, θεωρεί μάλιστα απαραίτητη, όπως είπε,  την ανάπτυξη μιας στενής και δημιουργικής συνεργασίας του Δήμου Πάφου με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα έργα αστικής υποδομής, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την διευκόλυνση των επενδύσεων.

Ολόκληρη ιστορία της Πάφου  αποτυπώνεται στο εμπορικό κέντρο της πόλης.  Το ΚΥΠΕ  συνομίλησε με τους καταστηματάρχες του Εμπορικού κέντρου  της Πάφου. Οι επιχειρηματίες που επέλεξαν παρά τις αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές,  πίστεψαν σ’ αυτό το όραμα και σήμερα εκτιμούν πως τα δύσκολα πέρασαν .

Ο Ανδρέας Κόμματος  που διατηρεί σταθμό πετρελαιοειδών εδώ 29 έτη στην περιοχή παραδέχτηκε πως μέρος της αναβάθμισης έχει ολοκληρωθεί και τώρα η περιοχή οδεύει προς το καλύτερο. Ο κ.Κόμματος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την νέα εμφάνιση της πόλης ,με νέο φωτισμό,  νέα πλακόστρωτα και χώρο στάθμευσης στο κέντρο της Πάφου και πλησίον του Εμπορικού Κέντρου.

Το νέο πάρκινγκ σημείωσε, θα αποσυμφορήσει την όλη περιοχή αλλά και την επιχείρηση του που χρησιμοποιούσαν αρκετοί ως χώρο στάθμευσης.

Σε σχέση με το οδικό δίκτυο ο κ. Κόμματος είπε πως και αυτό οδεύει προς την ολοκλήρωση του. Πιστεύω είπε, “ πως όταν τελειώσουν οι δρόμοι, η δραστηριοποίηση μας θα είναι στα μέγιστα “.

Η Ελευθερία Χατζηοικονόμου που διατηρεί κατάστημα υποδημάτων πριν το 1974 στο Εμπορικό Κέντρο της Πάφου  ανέφερε πως για 11 μήνες εξαιτίας των εργασιών το κατάστημα ήταν σαν να ήταν κλειστό. Η περιοχή λόγω των έργων ανάπλασης ήταν ένα πραγματικό εργοτάξιο με σκαμμένους δρόμους.  Η υπομονή είπε που επιδείξαμε άξιζε τον κόπο γιατί σε συνδυασμό με την ανάπλαση των πλατειών , τα εκπαιδευτήρια και το Δημόσιο Κήπο όλη η περιοχή θα αναβαθμιστεί και θα προσελκύσει ντόπιους και ξένους, όπως συμβαίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Έλενα Νικολάου που διατηρεί είδη οπτικών στην οδό Μακαρίου στο Εμπορικό Κέντρο της Πάφου ανέφερε πως για ένα χρόνο όλα ήταν κλειστά  παρά ταύτα έπρεπε να καταβληθούν από τους καταστηματάρχες, όπως είπε, τα τέλη των σκυβάλων. Η κ.Νικολάου ζήτησε όπως ο Δήμος Πάφου φροντίσει για την κατασκευή σκαλιών προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να εισέρχονται στις επιχειρήσεις και τα καταστήματα τους. Πρέπει πρόσθεσε, η Τοπική αρχή να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση σε εμάς που κρατήσαμε με “νύχια και με δόντια “ τις επιχειρήσεις μας στο Εμπορικό Κέντρο της Πάφου .

Ο Νατιώτης Ραφαέλος που διατηρεί κατάστημα αθλητικών ειδών στην περιοχή  είπε πως τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση ήταν επιεικώς τραγική αφού η πελατεία τους μειώθηκε.

Για να επιβιώσουμε συνέχισε, προσπαθήσαμε να μειώσουμε κόστα.Παραδέχτηκε ωστόσο πως η αλλαγή είναι εμφανής και πως οι πελάτες άρχισαν να επισκέπτονται το κατάστημα του. Για το γενικότερο καλό αξίζει ο κόπος , κατέληξε

Το Εμπορικό Κέντρο της Πάφου  σιγά σιγά αποκτά την παλιά του αίγλη. Ευχή των επιχειρηματιών είναι να αρχίσουν και πάλι να μπορούν να κινηθούν οι επιχειρήσεις τους, για το καλό  το δικός τους αλλά και της οικονομίας της Πάφου .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ