27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

«Γνωρίζοντας τα ψηφιδωτά της Κ.Πάφου » από μαθητές, καθηγητές και το Πάφος 2017

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Δράση «Γνωρίζοντας τα ψηφιδωτά της Κάτω Πάφου», στον Αρχαιολογικό  χώρο της Κάτω Πάφου. 



Η δράση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, διεξήχθη  στα πλαίσια του 3ου στόχου της χρονιάς, όπως ορίζεται από το ΥΠΠ,για το «Πάφος 2017» και ανήκει στο πρόγραμμα «Σχολεία εν δράσει».

Ο 3ος στόχος αφορά την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου του συνόλου των κατοίκων της Ευρώπης και την ανάδειξη των κοινών στοιχείων και της πολυμορφίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών, μέσα από πολιτιστικές δράσεις, στο πλαίσιο του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Πάφος 2017».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σκοπός της δραστηριότητας ήταν οι μαθητές να συνεργαστούν και να γνωρίσουν τον πολιτιστικό πλούτο των μωσαϊκών της Πάφου με παιγνιώδη και καινοτόμο τρόπο.

Η εμπλοκή τους στην όλη διαδικασία, η οποία είχε βιωματικό χαρακτήρα,  συνδέθηκε με ανάπτυξη κριτικής σκέψης και άλλων δεξιοτήτων, ενώ την ίδια ώρα προωθήθηκε η ευρωπαϊκή πολιτιστική ταυτότητα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παναγιώτα Κάιζερ, συντονίστρια και δημιουργό του παιχνιδιού, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Κύπρου.

Τα μωσαϊκά της αρχαίας Νέας Πάφου περιλαμβάνονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Η κ. Κάιζερ είπε ότι οι μαθητές είχαν  την ευκαιρία να αναπτύξουν στρατηγικές συνεργασίας για επίτευξη των στόχων τους και να χρησιμοποιήσουν  την τεχνολογία στη διαδικασία της μάθησης.

Σημειώνεται πως η  δράση οργανώθηκε από το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου και συμμετείχαν το Λύκειο Α΄ Εθνάρχη Μακαρίου Γ΄, το Λύκειο Κύκκου και το Λύκειο και Τεχνική Σχολή Πόλεως Χρυσοχούς. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ