29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Γιώργος Τσέλεπος: Το μόνο που θα φοβηθώ είναι τις κατάρες των παιδιών μας.

Είναι η άποψη μου ότι oι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δε θα πρέπει να θυσιάζουν την ευημερία των μελλοντικών γενεών προς χάριν της παρούσας ευημερίας. Θα πρέπει, δηλαδή, να υπάρχει πάντα κατά νου η αγωνία για το μέλλον, αλλά πολύ περισσότερο η φροντίδα και η πορεία για την βιώσιμη ανάπτυξη. Βασικοί άξονες σε αυτές τις πρωτοβουλίες αποτελούν η κατάρτιση και η καινοτομία, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στην τοπική ανάπτυξη, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων της κάθε περιοχής, προκειμένου να βοηθηθούν οι άνεργοι έτσι ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ή για να ιδρύσουν επιχειρήσεις, καθώς επίσης και άλλες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν βοήθειας.


του Γιώργου Τσέλεπου*

Μπαίνοντας στις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου. Μίας περιόδου όπου ο κόσμος άκουσε, είδε και θα κρίνει. Προτάσεις έγιναν πολλές και από πολλούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εγώ με την σειρά μου, και ακούγοντας τις ανάγκες του κόσμου, κατέθεσα προτάσεις όπως την ανέγερση πολυπροπονητηρίου, τον εξωραϊσμό των πάρκων με την τοποθέτηση επιφανειών ασφαλείας στα υφιστάμενα γήπεδα καλαθόσφαιρας και ποδοσφαίρου, αλλά και την δημιουργία επιτροπής αξιολόγησης των εκδηλώσεων του Πάφος 2017 για να εντοπίσουμε ποιες από αυτές θα καταστούν θεσμοί. Επιπλέον θεωρώ επιβεβλημένη την τροποποίηση των υφιστάμενων νόμων και κανονισμών που διέπουν την λειτουργία του Δήμου.

Αναμφίβολα στην Πάφο χρειάζεται και επιβάλλετε να γίνουν πολλά ούτως ώστε να ευημερήσει η κοινωνία μας. Πλην όμως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο σχεδιασμός και το πλάνο που ακολουθείτε θα πρέπει να διέπετε από την βασική αρχή ότι το οτιδήποτε δεν θα πρέπει να επηρεάσει δυσμενώς τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας.

Η πορεία της χώρας μας, κατέδειξε ότι ουδέποτε μέχρι και σήμερα δεν σκεφτόμασταν τι θα παραδίδαμε στα παιδιά μας. Δημιουργήσαμε ένα σαθρό σύστημα το οποίο πλέον στην προσπάθεια ανάνηψης του θυσιάστηκε ολόκληρη γενιά. Μια γενιά η οποία πλέον μαθημένη στα λάθη και στις δοκιμασίες δηλώνει έτοιμη να βγει μπροστά. Σε αυτή την γενιά ανήκω και εγώ με την διαφορά ότι νιώθω υποχρέωση και καθήκον, όχι μόνο στους συμπολίτες μου, αλλά και στα παιδιά τους.

Θα πρέπει να οριοθετήσουμε τι ακριβώς είναι οι προτεραιότητες μας. Προτιμούμε τις βρισιές του κόσμου ή τις κατάρες των παιδιών μας;

Ναι, η σημερινή μας κοινωνία αξίζει τα καλύτερα. Αξίζει τα όσα γίνονται σήμερα στην Πάφο και διασφαλίζουν το άμεσο μέλλον μας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ελλοχεύει είναι όμως ο εφησυχασμός. Ότι και να γίνει θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και μετρημένοι.

Το βλέμμα μας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποκλίνει από το μέλλον. Καθήκον μας είναι όχι μόνο να ευημερήσουν οι συμπολίτες μας, αλλά να ευημερήσουν και τα παιδιά μας.

*Υποψήφιος Δημ. Σύμβουλος Πάφου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ