27.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Who IS Who: Γιώργος Σιαξιατέ- ΑΚΕΛ Πάφου

Ο Γιώργος Σιαξιατέ γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1960 στην Κερύνεια. Κατάγεται από τον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, στον οποίο έζησε μέχρι τα 13 του χρόνια.

Αποφοίτησε από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού του και ακολούθως φοίτησε για ένα χρόνο στο Γυμνάσιο Κερύνειας.

Μετά τον ξεριζωμό του 1974 κατέληξε με την οικογένειά του στη Λευκωσία και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Αρρένων Κύκκου το 1979.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κατά τα νεανικά του χρόνια στη Λευκωσία, ασχολήθηκε με το θέατρο τη μουσική και κυρίως το χορό, όντας από τα πρώτα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος Αδούλωτοι Σιακαλλή, ενώ ταυτόχρονα έπαιξε ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό Λευκωσίας.

Μετά την συμπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου αρχικά παρακολούθησε μαθήματα Θεάτρου και αργότερα φοίτησε στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης  μέχρι το 1986.

Πολυπράγμων και ανήσυχο πνεύμα κατά τα φοιτητικά του χρόνια, μέσα από τις τάξεις της Δημοκρατικής Παράταξης (μετέπειτα Προοδευτικής) δημιούργησε χορευτικό και θεατρικό συγκρότημα, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε και στο μουσικό σχήμα της παράταξης δίνοντας πολυάριθμες παραστάσεις σε διάφορες εκδηλώσεις των Κυπρίων φοιτητών.

Με την άφιξή του στην Πάφο λειτούργησε την σχολή Χορού Συρτάκι μέχρι και το 1999, από την οποία πέρασαν εκατοντάδες Παφίτες όλων των ηλικιών.

Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και διετέλεσε Διευθυντής Μουσικών Προγραμμάτων στο Ράδιο Πάφος μέχρι το 1993. Ακολούθως εργοδοτήθηκε ως δημοσιογράφος στο Πάφος TV και διετέλεσε ανταποκριτής του SIGMA, και Ράδιο ΠΡΩΤΟ στην Πάφο από το 1995 μέχρι το 2003.

Από τον Σεπτέμβριο του 2003 εργοδοτείτε ως αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας “Αδέσμευτος” της Πάφου. Είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου.

Είναι ιδρυτικό μέλος, χοροδιδάσκαλος και μέλος του δ.σ. του Λαογραφικού Ομίλου Κτήμα, καλλιτεχνικός διευθυντής της Πειραματικής Κομπανίας ΑΕΝΑΟΝ και μέλος του μουσικού σχήματος ΔΙΑΣ που ασχολείται αποκλειστικά με την Κυπριακή παραδοσιακή μουσική.

Ο Γιώργος έχει δύο θυγατέρες την Αγγελική 28 ετών και την Ιωάννα-Νικολίνα 20.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ