21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Για 2η μέρα χωρίς συγκοινωνίες η Επαρχία Πάφου

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η απεργία της εταιρείας των Λεωφορείων του Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου που ξεκίνησε χθες στις 06:30 το πρωί, ο οποίος διαμαρτύρεται για αθέτηση συμφωνίας από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών.



Τα 104 λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ παραμένουν σταθμευμένα, την ώρα που ο Οργανισμός συνεχίζει να διαμαρτύρεται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση πάνω από 300 δρομολόγια σε ολόκληρη την Επαρχία.

Ο πρόεδρος του ΟΣΥΠΑ Γιώργος Ιωαννίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως τα λεωφορεία του Οργανισμού θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, μέχρι η Πολιτεία να υλοποιήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, χαρακτηρίζει αχρείαστη την απεργία.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, από την απεργία επηρεάζονται 5.000 μαθητές της πόλης και της επαρχίας Πάφου καθώς και άλλοι 8 με 10 χιλιάδες επιβάτες ως επί το πλείστον συνταξιούχοι που διακινούνται με τις δημόσιες  συγκοινωνίες. Ο κ. Ιωαννίδης  ζήτησε εκ νέου  συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, δείχνοντας ως υπεύθυνο για την εξέλιξη το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων.

Πρόσθεσε πως τα λεωφορεία του ΟΣΥΠΑ θα παραμείνουν σταθμευμένα μέχρι που η Πολιτεία να βοηθήσει έμπρακτα στην ανανέωση του στόλου του, που όπως είναι είπε και η συμβατική της υποχρέωση.

Χαρακτήρισε επίσης ως ανεπίτρεπτο στην Πάφο, που είναι η πόλη που έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, να κινούνται ακόμη λεωφορεία που δεν διαθέτουν κλιματισμό, είτε  στοιχειώδεις ανέσεις για τους επιβάτες τους.

Ο κ.Ιωαννίδης κατήγγειλε ακόμη πως το Υπουργείο Μεταφορών προβαίνει σε συνεχείς μονομερείς ενέργειες για θέματα που σχετίζονται με την οικονομική πτυχή της συμφωνίας των δύο μερών, με επιστέγασμα όπως αναφέρει, την κωλυσιεργία στην εφαρμογή της πρόνοιας εκσυχρονισμού του στόλου του Οργανισμού .

Την θέση αυτή ωστόσο απορρίπτει ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης σημειώνοντας, ότι το υπουργείο άναψε το πράσινο φως για ανανέωση του στόλου του Οργανισμού αλλά δεν δεσμεύεται να καλύψει ολόκληρο το κόστος για απόσβεση της αγοράς καινούργιων λεωφορείων, πέραν της τετραετίας που ισχύει η παρούσα σύμβαση.

Στο μεταξύ η  Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης εκφράζει την απαρέσκεια της για την απόφαση του ΟΣΥΠΑ για τη σημερινή απεργία των λεωφορείων του Οργανισμού .

Η Άντρη Σάββα πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου, ανέφερε πως οι μαθητές και οι γονείς τους θα έπρεπε να είχαν μείνει εκτός της αντιπαράθεσης, ενώ κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να βρει τρόπους να καλύψει το χαμένο εκπαιδευτικό χρόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ