19.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

Για πρώτη φορά στην Πάφο! Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας για τις ομορφιές της Κύπρου – Τον Οκτώβριο στο ξενοδοχείο Almyra

ΕΚΘΕΣΗ-ΠΑΦΟΣ

 

 

Η ταχύτητα σκοτώνει

 

 

 

 

 

9251km2 είναι η ακριβής έκταση της Κύπρου. Διασχίζοντας αυτή την έκταση για 2 χρόνια, ο Νικόλας Μιχαήλ και ο Γιώργος Πανταζής κατάφεραν να αποθανατίσουν, με το δικό τους μοναδικό τρόπο, μαγευτικά τοπία, τη θάλασσα, την άγρια φύση, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδρομής ήταν το 9251km2, ένα φωτογραφικό βιβλίο, μία έκθεση αφιέρωσης στο νησί, που εκτίθενται στη Γερμανία και τώρα στην ιδιαίτερη τους πατρίδα την Κύπρο.

Το 9251km2 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 στο Μόναχο και μετέπειτα στο Βερολίνο, Κολωνία, Λευκωσία και Λεμεσό. To ξενοδοχείο Almyra θα φιλοξενεί την μοναδική αυτή έκθεση, για πρώτη φορά στην Πάφο, από τις 8 – 31 Οκτωβρίου 2016.

“….. Οι εικόνες της Κύπρου που έχουν παρουσιαστεί δεν είναι όμοιες με οποιεσδήποτε άλλες έχετε δει στο παρελθόν . Το βιβλίο και έκθεση, κυριολεκτικά υμνούν τη φυσική και μοναδική ομορφιά της Κύπρου με ένα κομψό και ιδιαίτερο τρόπο παρασύροντας τους θεατές σε ένα ονειρεμένο ταξίδι σε ξεχασμένα μέρη και στιγμές του νησιού …..».

Melissa Hekkers, The Cyprus Weekly

“… Oι Κύπριοι φωτογράφοι Νικόλας Μιχαήλ και Γιώργος Πανταζής, έκλεψαν τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της 8ης έκθεσης «Άνοιξη της Κύπρου» στο Μόναχο, με την παρουσίαση του φωτογραφικού τους υλικού. Χωρίς καμία υπερβολή, η έκθεση τους, 9251km2, με εικόνες από την Κύπρο είναι η καλύτερη και ωραιότερη έκθεση που παρουσιάστηκε μέχρι στιγμής στην έκθεση «Άνοιξη της Κύπρου»…»

Ellmon Magazine, Muenchen

Νικόλας Μιχαήλ

Γεννήθηκε στο Λονδίνο και το 1981 μετακόμισε στην Κύπρο.

Διέπρεψε στην κολύμβηση, κατακτώντας πολλά Πανελλήνια ρεκόρ ενώ εκπροσωπεί την Κύπρο σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο Nικ στη συνέχεια ακολούθησε μια επιτυχημένη 25ετή διεθνή σταδιοδρομία στο χώρο του μόντελινγ η οποία του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Εργάστηκε για μεγάλες εταιρείες, μεταξύ άλλων, των Hermes, Jaguar, BMW, Bailey’s and Absolut Vodka

Μέσω του επαγγέλματός του, ο Νικ είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει τον κόσμο και τις ομορφιές του που τον οδήγησαν στον κόσμο της φωτογραφίας. Τα τελευταία χρόνια κατοικεί στη Λεμεσό, έχοντας επιστρέψει από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, και εργάζεται ως φωτογράφος. Προσωπική ιστοσελίδα του www.nikolasmichael.com

Ο Νικόλας Μιχαήλ είναι ένας από τους δύο φωτογράφους, του φωτογραφικού βιβλίου και έκθεσης «9251km2», που παρουσιάστηκε σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Κύπρου.

Γιώργος Πανταζής

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και από το 1974 κατοικεί στην Λεμεσό.

Ο Γιώργος σπούδασε αρχιτεκτονική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Άαχεν, Γερμανίας. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, εργάστηκε για πολλά χρόνια σε διάφορα γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία στην Λεμεσό. Από το 2003 εργάζεται σε δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο.

Φωτογραφίζοντας διάφορα μέρη ως μέρος της δουλειάς του, τον έφερε σε επαφή με τον κόσμο της φωτογραφίας. Τα τελευταία χρόνια, η φωτογραφία έχει γίνει το πάθος του.

Πήρε μέρος σε Παγκύπριους θεματικούς διαγωνισμούς κερδίζοντας βραβεία και επαίνους. Πρόσφατα κέρδισε την πρώτη θέση από το ‘International Garden Photographer of the Year, Macro Art Project 10’.

Ο Νικόλας Μιχαήλ είναι ένας από τους δύο φωτογράφους, του φωτογραφικού βιβλίου και έκθεσης «9251km2», που παρουσιάστηκε σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας και της Κύπρου.

The post Για πρώτη φορά στην Πάφο! Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας για τις ομορφιές της Κύπρου – Τον Οκτώβριο στο ξενοδοχείο Almyra appeared first on Pafos Press – ΠΑΦΟΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

 

The post Για πρώτη φορά στην Πάφο! Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας για τις ομορφιές της Κύπρου – Τον Οκτώβριο στο ξενοδοχείο Almyra appeared first on Pafos City.

Source: Pafos City

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ